CES'te karşımıza çıkacak olan 10 elektrikli ve otonom araç

Mercedes-Benz'den Toyota'ya, BMW'den Fisker'a, Byton'dan Hyndai kişisel hava aracına kadar CES'te tanıtılacak olan 10 elektrikli ve otonom araç sizlerle.
CES'te karşımıza çıkacak olan 10 elektrikli ve otonom araç

Bu yıl 7 -10 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'ta düzenlenen International Consumer Electronics Show'da(CES) Mercedes-Benz'den Toyota'ya BMW'den Fisker'a kadar birbirinden farklı otomobil üreticileri elektrikli ve otonom araçlarını tanıtacak. CES'te tanıtılması beklenen 11 aracı sizlerle paylaşıyoruz. 

Mercedes-Benz EQC 400 4Matic

Tesla'nın rakibi olarak pazara girş yapması beklenen EQC 400 4Matic'in çıkış tarihi şimdiye kadar pek çok kez ertelendi. Ancak CES'te tanıtılacak olan elektrikli SUV aracın, 2021'de ABD'de satışa çıkması planlanıyor. 445-471 km arası menzile sahip olan EQC 400 4Matic, 0'dan 100 km/saat hıza 5,1 Saniyede ulaşabiliyor. Dikkat çekici iç tasarımında ise sürdürülebilir materyallerin kullanıldığuını belirtelim. 

Mercedes-Benz Vision EQS

Mercedes-Benz'in CES'te tanıtacağı Vision EQS ise ilk olarak Eylül ayında Frankfurt'ta düzenlenen International Motor Show'da tanıtıldı. Elektrik sedan konseptine sahip olan araç, olağanüstü tasarımının yanı sıra 350 kW'lık motoru ile öne çıkıyor Bir süper spor aracın performansını gösterebilen Vision EQS, 4,5 saniyede 0'dan 100 KM/s'e çıkabiliyor. 700 Km menzile sahip olan araç, 20 dakikadan kısa bir sürede pilini yüzde 80 doluluk oranına taşıyor. 

BMW i3

BMW, i3 elektrikli sedan aracının Urban Suite isimli iç tasarımıyla CES'te rakiplerine hava atmayı planlıyor. Günde 260 kilometre yol alabilen BMW i3, 0'dan 100 km/sa hıza 7,3 saniyede ulaşabiliyor. Aracın hızlı şarj istasyonunda  45 dakikada yüzde 80 seviyesine kadar şarj edilebildiğini de ekleyelim.  

Byton M-Byte

Byton bu yıl CES'te 48 inçlik yüksek çözünürlüklü ekranları ve 10 derecelik dönen koltuklarıyla öne çıkan M-Byte SUV'u tanıtacak. 0'dan 100 km/sa hıza 7,5 saniyede ulaşabilen araç, 190 km/s hız yapabiliyor. 150 kW'lık hızlı şarj üniteleri 35 dakikada yüzde 80 seviyesine kadar şarj edebiliyor. M-Byte'ın menzili ise 430-550 km arasında değişiyor. 

Byton K-Byte

Byton bu yıl, M-Byte'ın yanı sıra 2019 CES'te tanıttığı otonom K-Byte sedan konsept aracını da etkinliğe getirecek.

Fisker Ocean

Fisker Inc.'ın 2022'de piyasa süreceği Ocean elektrikli SUV, 402- 482 km arası menzile sahip. İsteğe bağlı olarak tam boy güneş panelinden oluşan bir tavan yerleştirilebilen araç, bu sayede yılda 1609 km'yi herhangi bir maliyet olmaksızın gidiyor. 

Hyundai Personal Air Vehicle

Birçok otomobil üreticisi CES'te elektrikli ve otonom araçlarını tanıtmayı tercih ederken, Hyundai şehrin trafik problemini uçan kişisel araçlarla çözmeyi planlıyor. Şimdilik aracın detayları hakkında herhangi bir şey paylaşmayan Hyundai, bugün CES'te yapacağı konuşmada kişisel hava aracını görücüye çıkaracak. 

Nissan Ariya Concept

Nisan elektrik konsept SUV aracı Ariya'yı aslında ilk olarak 2019'da TokyoMotor Show'da  tanıttı. Yüzde 100 elektrikli sürüş sistemine sahip olan araç, ProPilot otonom sürüş özelliği, sanal asistanı ve tasarımıyla öne çıkıyor.  

Toyota e-Palette

Toyota'nın otonom konsept aracı e-Palette, ilerleyen dönemde araç paylaşımı, teslimat ve perakende sektörlerinde kullanılması planlanıyor. Toyota ayrıca bir e-Palette Birliği kurarak Amazon, DiDi, Pizza Hut ve Uber servis sağlayıcılarıyla iş birliğine gitti. Aracın, 2020'de ABD dahil olmak üzere birçok farklı bölgede kullanılacak. 

Toyota LQ

Otonom özellikleri ve sıradışı tasarımıyla öne çıkan Toyota LQ, Artırılmış Gerçeklik Ön Cama Yansıtma Ünitesine sahip.Menzili 300 KM'ye ulaşan LQ, şu an hala konsept araç olarak varlığını sürdürmekte. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.