Taşımacılık sektörünün değişimi: Toyota'nın yeni otonom taşımacılık aracı

Taşımacılık sektörünün değişimi: Toyota'nın yeni otonom taşımacılık aracı

Toyota, gelecekteki ticari uygulamalarının taleplerini karşılamak için e-Palette Concept'i tanıttı. Mobilite destekli işletmeler için yeni bir ekosistem oluşturmak isteyen Toyota, bunu Global Mobility Services Platform'unun (MSPF) gücünden yararlanarak sağlamak istiyor.

Toyota'nın e-Palette konsepti kargo, dağıtım ve diğer mobil ihtiyaçları karşılamak için tasarlandı. Las Vegas'ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı; CES 2018'de tanıtılan e-Palette Concept araçlar ihtiyaçlar doğrultusunda farklı tasarımları ve ebatları ile 3 farklı uzunluğa sahip olacaklar.

Her türlü taşımaya uygun konsept

Tasarımlarında yapısal engeller bulunmadığı için de araçların farklı ticari ihtiyaçlar doğrultusunda uygulamalar arası geçişi yapılabilecek. Yolcu, kargo ya da paket taşıma gibi ticari amaçlarla kullanılbilmenin yanı sıra mobil motel gibi potansiyel konaklama tercihleri için de kullanılabilecekler.

Toyota'nın e-Palette Concept için Amazon, DiDi, Pizza Hut ve Uber gibi  hizmet sağlayıcılar ile ortak çalıştığını paylaşalım. Mevcut ticari ihtiyaçlarını desteklemek için teknoloji devleri MSPF'nin çeşitli uygulamalarını keşfedecek. DiDi, Mazda ve Uber de teknoloji ortakları olarak projeye katılacaklar.

Teknoloji partnerleri, e-Palette Concept araçlarda açık bir araç kontrol arayüz ve yazılım araçları oluşturacak. Bu sayede partner şirketler, kendi otonom sürüş sistemlerini ve araç yönetim teknolojilerini araçlara yükleyebilecekler.

Otomotiv endüstrisi,  araçların elektrikle şarj olma, otonom teknolojileri, taşımacılık ve farklı uygulamalarda aktif bir biçimde iletişim kurabilmesi ile yeni bir devrim yaşıyor. Birçok araç üreticisi de sürdürülebilir iş modellerini geleneksel araç üretiminin çok daha ötesine taşıyarak servis ve ürünlerinde müşterilerine yeni değerler katıyorlar.

Toyota, e-Palette Concept'in fizibilitesini ABD'de de dahil olmak üzere farklı bölgelerde 2020'lerin başlarında yapmayı planlıyor. Şirket planları arasında 2020'de Japonya'da gerçekleştirilecek olan olimpiyatlara da katkıda bulunmak var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.