Aksiyon kamerası üreticisi GoPro, drone pazarından çekiliyor

Aksiyon kamerası üreticisi GoPro, drone pazarından çekiliyor

2016 yılında tanıttığı Karma modeli ile drone pazarına giriş yapan aksiyon kamerası üreticisi GoPro, bugün yaptığı bir açıklamayla birlikte drone üretmeyi bırakacağını açıkladı. Başarısızlığın en büyük nedeni ise GoPro'nun drone modeli olan Karma'nın DJI dronelarının gerisinde kalması.

Henüz tamamlanmadan 799 dolarlık bir fiyat etiketi ile satışa sunulan GoPro Karma, satışa çıktıktan kısa bir süre sonra çalışma sırasındaki güç kaybına bağlı performans sorunları ile gündeme geldi. GoPro'nun sorunlar nedeniyle yaklaşık 2 bin 500 Karma modelini geri çağırmak zorunda kaldığını da ekleyelim.

373 milyon dolarlık zarar

Drone pazarındaki başarısızlık nedeniyle 2016 yılında 373 milyon dolar zarar eden GoPro, yaptığı açıklamada elinde kalan Karma modellerini de sattıktan sonra drone pazarından çekilecek. Karma üretimini durdurmuş olmasına rağmen drone konusunda müşterilerine servis ve destek sağlamaya devam edecek olan GoPro, 200'ü aşkın çalışanını da işten çıkarmak zorunda kaldı.

Yıl boyunca işten çıkarma haberleri ile karşımıza çıkan GoPro'un çalışan sayısı ise 1000'in altına inmiş durumda. 2017 yılına ait finansal verilerini paylaşa GoPro, yılın 4. çeyreğinde 340 milyon dolar gelir elde etti. Firma tarafından yılın 4. çeyreği için yapılan gelir tahminin 470 milyon dolar seviyelerinde olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.