WPP'den Ford'un ajans sayısını düşüren bütünleşik servis: GTB Türkiye

WPP'den Ford'un ajans sayısını düşüren bütünleşik servis: GTB Türkiye

Teknoloji alanında ve dijital reklamcılıkta yaşanan gelişmeler her geçen gün reklam sektörünü de dönüştürmeye devam ediyor. Sosyal ağların ortaya çıkması, artan dijital reklam bütçeleriyle birlikte ajansların gelecekte nasıl konumlanacağı sektörde en çok konuşulan konulardan biriydi. Görünen o ki WPP, 2016'da kurduğu GTB Türkiye ile birlikte bu sorunun cevabını bizlere veriyor.

Bugün WPP Türkiye Ülke Başkanı Demet İkiler'in ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında GTB Türkiye’nin Genel Müdürü Anet Tokatlıoğlu Haziran 2016 kurulan ajans ile ilgili detayları paylaştı.

GTB Türkiye ekibi, Ogilvy & Mather, Mindshare, 4129Grey ve Wunderman’ın tüm yeteneklerini tek bir havuzda birleştirerek, kurucu müşterisi Ford’a bütünleşik olarak hizmet veriyor. Böylece Ford, strateji, kreatif, medya, reklam, performans ve veri alanında verilen tüm hizmetleri tek bir yapı üzerinden alıyor. GTB'yi WPP’nin daha önceden kurduğu Team Detroit ve Blue Hive inisiyatiflerinin birleştirilmiş hali olarak tanımlamak mümkün.

GTB, İstanbul ofisinde 28 kişilik ekibiyle şu an tek markaya hizmet vermenin yanı sıra sektöründe aldığı ödüllerle de dikkat çekmeyi başarıyor. Bu yıl 24 ödül alan GTB şimdilik sadece Ford ile ilerliyor.

WPP Türkiye Ülke Başkanı Demet İkiler'in grubun yeni yatırımıyla ilgili yorumunda öne çıkan cümleleri:

Tek bir küresel inisiyatif olarak hareket eden GTB, farklı disiplinlerin iş birliğinden aldığı gücünü müşterileri için yepyeni bir yaratıcılık ve verimlilik seviyesi yaratmak için kullanıyor. GTB, müşterileri için çok farklı pazarlama iletişimi disiplinlerinin en iyilerini bir araya getiriyor, tüm ihtiyaçlara tek bir çatı altından cevap veriyor. WPP olarak yatay yapılanma ve birlikte çalışma kültürümüzün büyük markalar ve müşterilerimiz için büyük işler çıkarabilmemizin ardındaki itici güç olduğuna inanıyoruz.

Farklı disiplinlere ait ajansların bir müşteri için toplanmasını değerlendiren GTB Türkiye’nin Genel Müdürü Anet Tokatlıoğlu: “GTB Türkiye, farklı reklamcılık disiplinlerine ait ajansların bir müşteri için güçlerini birleştirmelerinin Türkiye’deki öncü örneği. Kurucu müşterimiz Ford ile başlayarak, dublikasyonun önüne geçen, farklı disiplinlerin yaratıcılıklarıyla bilgi birikimlerini tek bir marka için en verimli şekilde birleştirmesinin başarı hikâyelerini yazıyoruz. Türkiye’de 1 yaşındayız ve bu kısa sürede kurucu müşterimiz Ford’un ana strateji ortağı olarak son derece başarılı işlere imza atmış olmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

Toplantıda İkiler ve Tokatlıoğlu'na, Ford Otosan A.Ş Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk ve Pazarlama Müdürü Pınar Ercan Tursun da eşlik etti. Yücetürk ve Tursun, GTB ile ilerlemenin onlara hız, verimlilik ve optimizasyon kazandırdığını ifade etti. Vizyoner bir bakış açısıyla veriye dayalı yaratıcılık odağında çalışan GTB ve Ford, attıkları bu adımla Türkiye'de ajans - müşteri ilişkisini bir ekibe dönüştürerek yeniden yorumluyor.

GTB ile çalışmadan önce aynı anda Ogilvy & Mather ve Mindshare dahil olmak üzere 6 farklı ajanstan hizmet alan Ford, şu anda GTB liderliğinde bu ajans sayısını 3'e düşürmüş durumda. Bu çalışma modeli, bir çok farklı ajansla iletişim yürütmek yerine kendi kurumsal ekibini yaratmayı tercih eden markalar için daha iyi bir alternatif olabilir. Böylece markalar, hem sektörün önde gelen ajanslarıyla çalışabilir hem de bu bütünleşik çalışmaya kurumun iç görüsünü entegre edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.