LG'nin yapay zeka markası ThinQ'nun tanıttığı beyaz eşyalar

LG'nin yapay zeka markası ThinQ'nun tanıttığı beyaz eşyalar

Las Vegas'ta gerçekleştirilen Tüketici Elektroniği Fuarı; CES 2018 dün 51. kez kapılarını genel ziyaretçilerine açtı. 12 Ocak'a kadar sürecek olan etkinliğin ilk basın konferansını ise Güney Koreli teknoloji firması LG üstlendi. LG, akıllı ürünleri ile konferansını görsel bir şölene çevirirken, konferansta Big Data, Nesnelerin İnterneti, bulut servisler ve yapay zeka ön plandaydı.

https://www.youtube.com/watch?v=mf9k7SZbxH0

Marka, etkinliği  yapay zeka markası ThinQ'dan bahsederek başlattı. ThinQ'nun tüketicilerin yaşam biçimlerini öğrenerek, öğrendiği bilgiler ışığında ayarlarını şekillendirdiği belirtiliyor. Kullanıcılardan aldığı veriler ile zamanla da gelişebiliyor. Marka ThinQ'yu tüketicilerin ev, iş ortamları ve araçları ile birbirine entegre ederken, bu sayede kullanıcıların hayatlarına daha fazla mobilite ve bağlantı sağlamak istiyor.

LG Çamaşır Yıkama-Kurutma Makinesi

LG,  hareket alanındaki genişliği ve bağlantıyı akıllı beyaz eşyalarına entegre etmiş durumda. LG'nin çamaşır ve kurutma makinesi şimdilik çamaşırları katlamayı vaad etmese de ev işlerinde kolaylık sağlayacak oldukça iddialı bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Makine, LG SideKick ve SmartThinQ özelliklerine sahip. SmartThinQ  ile hem çamaşır makinesi hem de kurutucuyu Wi-Fi ile uzaktan kontrol edilebiliyor. LG SideKick ise iki farklı yükü aynı anda farklı haznelerde yıkamaya izin veren bir teknoloji.

LG SIGNATURE Bulaşık Makinesi

SIGNATURE Bulaşık Makinesi, uzaktan kumanda edilebiliyor. Üründe, SteamClean adı verilen dört yeni Multi Motion püskürtme kolu bulunuyor. Bu  kapasite, yemekleri daha verimli ve etkili bir şekilde temizlemeyi amaçlıyor.  Diğer bir özellik olan TrueSteam, kurumuş yemek lekelerinden kurtulmak için buhar gücünden yararlanıyor.

LG 4 Kapılı Akıllı InstaView Buzdolabı

Yine SmartThinQ teknolojisinin hakim olduğu 4 Kapılı Akıllı InstaView Buzdolabı, paslanmaz çelikten üretildi. Mat siyah renge sahip buzdolabının, CustomChill adı verilen dört farklı sıcaklık ayarına sahip. Bu sayede farklı yiyecek türleri en uygun şekilde farklı sıcaklık ayarlarında saklanabiliyorlar. Bu arada ürünün uygulamaların yanı sıra Google'ın akıllı asistanı Google Home ile de kontrol edildiğini paylaşalım.

LG Ev Robotları

Bu arada marka, her biri farklı alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış üç farklı ticari robotu da tanıttı. LG, şimdilik evlerde robotları alışveriş, servis işleri ve eşya taşıma gibi üç farklı kategoride kullanmak istiyor.

Şirket, şu anda Güney Kore'deki alış-veriş merkezleri, hava alanları gibi halka açık yerlerde robotları kullanıyor. Robotların,  siması LG'nin daha önce tanıttığı sevimli robot Cloi'ye benzemesi ile dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.