Klavye kullanımına göre biyometrik analiz yapabilen girişim: TypingDNA

Romanya merkezli bir girişim olan TypingDNA, insanları, klavye kullanım ve yazış şekline göre tanımalarına yardımcı olan çeşitli çözümler sunuyor.
Klavye kullanımına göre biyometrik analiz yapabilen girişim: TypingDNA

Gelişen teknoloji hayatın her alanında karşımıza çıkıyor ve gün geçtikçe hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Romanya merkezli bir girişim olan TypingDNA, insanları, klavye kullanım ve yazış şekline göre tanımalarına yardımcı olan çeşitli çözümler sunuyor.

TypingDNA nedir?

TypingDNA, kişileri yazım şekline göre doğrulamak için özel yapay zeka algoritmaları geliştiriyor. Biyometrik yazım olarak bilinen bu teknoloji, kimlik doğrulama, dolandırıcılık tespiti, şifre kurtarma ve online değerlendirme gibi mevcut uygulamaların, parmak izi kullanıcılarını geleneksel iki faktörlü kimlik doğrulama formlarından daha güvenli bir şekilde kullanmasını sağlıyor. Aslında TypingDNA, bir nevi doğrulamayı kolaylaştırıyor ve kullanıcının zamandan kazanmasına yardımcı oluyor. 

Google'dan 7 milyon dolar yatırım

2016 yılında kurulan şirketin, son olarak A Serisi yatırım turunda Google'ın yapay zeka odaklı yatırım grubu Gradient Ventures'tan 7 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım. Yatırım turuna katılan diğer isimler GapMinder ve Techstars Ventures olarak açıklandı. TypingDNA CEO'su ve kurucu ortağı Raul Popa, klavyelerin bugün hemen hemen her cihaza dahil edildiğini ve bunun da yazma davranışını en yaygın şekilde kullanılan biyometrik ölçülerden biri haline getirdiğini söylüyor.

TypingDNA, aldığı yeni yatırımı geliştirici destek ağını genişletmek ve API'lerini mevcut web sitesi geliştirme platformlarıyla entegre etmek amacıyla daha fazla araç sunmak için kullanacağını açıklıyor. TypingDNA şu anda bankalar, finans ve ödeme uygulamaları, online eğitim platformları, kurumsal uygulamalar, tüketici uygulamaları ile kimlik ve sahtekarlık önlemeuygulamaları ile entegre şekilde çalışıyor.

TypingDNA'yı buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.