L’Oréal’in yeni ev tipi üretim cihazı Perso, takip ettiğiniz Influencer'a göre ruj üretecek

2021'de piyasaya sürülecek olan Perso, kullanıcıların evlerinde kendilerine özel kişiselleştirilmiş fondöten, bakım kremi ve ruj üretmesini sağlıyor. Perso'nun uygulaması, sosyal medya gönderilerinden ruj rengi seçebilmenize de imkan tanıyor.
L’Oréal’in yeni ev tipi üretim cihazı Perso, takip ettiğiniz Influencer'a göre ruj üretecek

Hatırlarsanız, geçtiğimiz aylarda markaların ve tüketicilerin tekno güzellik alanında attığı adımları sizlere aktarmıştık. L’Oréal, CES'te tanıttığı yeni Perso cihazıyla tekno güzellik alanında çıtayı bir üst seviyeye taşıdı. 2021'de kullanıcılara sunulması planlanan Perso, kullanıcıların evlerinde kendilerine özel kişiselleştirilmiş fondöten, bakım kremi ve ruj üretmesini sağlıyor. 

Ayrıca bir uygulama üzerinden yönetilen Perso, sosyal medya gönderilerinden ruj rengi seçebilmenize de imkan tanıyor. Böylece sevdiğiniz Influencer'ın önerdiği rujları satın almak yerine aynı ruj rengini evde kendi kendinize yapabileceksiniz. 

Perso'nun CES'te tanıtılan Demo uygulamasında şimdilik stock görseller yer alsa da 2021'de piyasaya sürülecek olan uygulamanın sosyal medya üzerinden gönderilere erişeceğini belirtelim. 

Perso'da oluşturduğunuz makyaj ürünlerini bir artırılmış gerçeklik ile yüzünüzde görebileceğinizi belirtelim. Yakın zamanda YouTube Virtual Try On özelliğini kullanarak yenilikçi bir kampanyaya imza atan L’Oréal, Perso'nun AR özelliği sayesinde ModiFace satın almasının da hakkını vermiş görünüyor. 

İçinde değiştirilebilir 3 farklı renk kartuşu bulunduran Perso, istenilen her bir rengi elde etmek için bu üç renkten doğru miktarlarda püskürtüyor. Sonrasında bu üç rengi birleştiren kullanıcılar, diledikleri ruj rengine kavuşmuş oluyor. Bu noktada kartuşlarda 30 kullanımlık ruj bulunduğunu da belirtelim.Perso'da fondöten üretmek isteyenler ise yine ruj üretimine benzer bir süreçten geçiyor. Kullanıcılar uygulamaya cilt rengini taratarak uygun fondöteni üretebiliyor. 

Personun cilt bakım versiyonu ise ciltinizi farklı açılardan tarayarak cilt problemlerini teşhis ediyor. Ardından size özel gündüz ve gece bakım kremleri üretiyor. Perso'nun cilt bakım ünitesinin kartuşlarında renk seçenekleri yerine güneş koruyucu, serum ve nemlendirici bulunuyor. 

Kozmetik şirketlerinin geleceği tekno güzellik ile şekillenmeye devam ederken, ev tipi ürünlerle sunulan kişiselleştirmenin, kullanıcıları rakiplere gitmekten alıkoyacağını söylemek mümkün. Üstelik L’Oréal’in ev tipi kozmetik ürünler üreten tek firma değil. Yakın zamanda Y Combinator'un de dahil olduğu yatırım şirketlerinden 4.3 milyon dolar yatırım alan Coral de, ev tipi bir manikür cihazı üretmeye hazırlanıyor. Görünen o ki; kozmetik sektörü yapay zeka algoritmalarının ve artırılmış gerçekliğin yanına alarak dükkanlardan evimize taşınmaya kararlı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.