El işi ve örgü e-ticaret sitesi Hobium.com satıldı

3 yılda 20 kat büyüyen Hobium.com, Akçaylar Yün Orlon tarafından satın alındı. Anlaşmayla birlikte Hobium.com'un yanı sıra, hobiumyarns.com, orgumodelleri.com ve ÖrgüFest de Akçaylar Yün Orlon'a geçti.
El işi ve örgü e-ticaret sitesi Hobium.com satıldı

E-ticaret dikeyinden e-ihracata genişleyen ve 3 yılda 20 kat büyüyen Hobium.com,Akçaylar Yün Orlon’a satıldığını duyurdu. Satın alma sürecini 2019'un Kasım ayında tamamlayan şirket, anlaşma detaylarını henüz paylaşmadı. 

2014 yılında Kemal Karabel tarafından kurulan hobi e-ticaret sitesi Hobium.com'un 2018'de ayda binden fazla yurtdışı, 10 binden fazla yurtiçi ve pazaryeri teslimatı gerçekleştirdiğini hatırlatalım. Şirketi satın alan genç yatırımcılar Talha ve Tuğrul Akçay, yakın zamanda Hobium'daki ürün çeşitliliğini arttırarak yurtiçi ve yurtdışında büyümeyi devam ettirmeyi hedefliyor. 

Satın alma ile birlikte, Türkiye'de yüzde 90 pazar payına sahip olan Hobium.com’un yanı sıra dikeyinde dünyanın ilk 5 hobi sitesi arasında yer alan hobiumyarns.com da Akçaylar Yün Orlon’a geçti. Aynı şekilde anlaşma kapsamında şirketin örgü içerik sitesi orgumodelleri.com ve Hobium'un her yıl düzenlediği örgü festivali ÖrgüFest de Akçaylar Yün Orlon tarafından satın alındı. 

Talha ve Tuğrul Akçay, bu satın almanın ardından platforma yeni ürünler eklemeyi planlıyor. Bu kapsamda, şirketin, hobiumyarns.com ile yurtdışı müşterilerine el örgü ipliği ve farklı ürünler sunacağını da belirtelim. 

Geçtiğimiz yıl Hobium.com'un 2018 yılına dair verilerini sizlerle paylaşırken, girişimcilerin e-ticaretteki dikeylerden nasıl faydalanabileceğine dair güzel bir örnek teşkil ettiğini belirtmiştim. İçerik sitesinden festivallere kadar kullanıcı kitlesini her alanda etkisi altına almaya çalışan Hobium'un aynı zamanda Facebook'un bu yıl düzenlediği Facebook ile Öne Çıkın etkinliğine konuk olarak başarı hikayesini paylaştığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.