KOBİlere odaklanan Facebook ile Öne Çıkın etkinliği başladı 

Facebook ile Öne Çıkın etkinlikleri kapsamında KOBİlere destek olmayı amaçlayan şirket, Türkiye'de Facebook İstasyon açılacağını duyurdu.
KOBİlere odaklanan Facebook ile Öne Çıkın etkinliği başladı 

İki gün sürecek Facebook ile Öne Çıkın etkinlikleri bugün Maslak Uniq'te başladı. Etkinliğin açılışını Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş yaptı.  WhatsApp, Facebook ve Instagram ile yeni ülke ve şehirlere ulaşmanın öneminden bahseden Matraş, Türkiye'deki 3 milyon KOBİ'den 1.7 milyon'unun Facebook'ta yer aldığını belirtti. 

Matraş, bu KOBİ'lerin yüzde 90'ının ise işlerini büyüttüğünü ve daha fazla çalışan istihdam etmeye başladıklarını dile getirdiğini paylaştı. Açılış konuşmasında başarı hikayelerine de yer veren Matraş Teknasyon ve İznik Works işletmelerinin büyüme detaylarını aktardı. 

2013 yılında sadece 2 genç kurucu ortağın çalıştığı Teknasyon'un şu anda 200 çalışan ile 150 ülkede 49 dilde 80 milyon müşteriye hizmet verdiğini söyledi. İznik Works'ün kurucusu İsmail Akşahin ile Facebook CMO'su Antonio Lucio'nun birlikte çekilmiş fotoğrafını da katılımcılarla paylaşan Matraş, İznik Works'un satışlarının yüzde 80'inin Instagram, Facebook ve Whatsapp üzerinden yurtdışına gerçekleştirildiğini ifade etti. 

Yeni başarı hikayeleri yaratmaya odaklarını belirten Matraş, bu sene 20 bin kişiyi eğitmeyi planladıklarını duyurdu.

Facebook İstasyon Türkiye'de Açılacak 

Etkinliğe TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ozan Acar da konuşmacı olarak katıldı. Facebook'un Türkiye ekonomisi için önemine değinen Acar, Türkiye'nin enflasyon problemi esnasında oluşan rekabetin tüketici refahını sağladığını dile getirdi. Acar, KOBİlerin önce İstanbul sonra da dünyaya satış yapmasıyla bölgesel kalkınmanın desteklendiğini de sözlerine ekledi.

Ayrıca Facebook'un dezavantajlı grupların ticari faaliyette bulunmasını sağladığını dile getiren Acar, Facebook araçlarının kadın üreticilerin ekonomik özgürlüğüne erişmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti. Şimdiye kadar 5 bin kadına eğitim verdiklerini söyleyen Acar, programın 2. döneminde Türkiye'nin büyük ilçelerine gidileceğini ifade etti. Bu kapsamda Acar, Türkiye'de bir Facebook İstasyon açılacağını da duyurdu. Facebook İstasyon'da hem girişimlerin hem de KOBİlerin desteklenmesi bekleniyor. 

Facebook'tan 20 bin kişilik istihdam hedefi 

Etkinlikte Facebook Türkiye Kamu Politikaları Departman Başkanı Çağatay Pekyörür, Türkiye'deki işsizliğin artışına dikkat çekerek Facebook'un şimdiye kadar 209 bin kişinin istihdam edilmesine katkıda bulunduğunu hatırlattı. Eğitim ve desteklerinin 20 şehirde devam edeceğini belirten Pekyörür, 20 bin kişinin daha çok tercih edilen aday olmasının sağlayarak, bu kişilerin istihdamını arttırmayı hedeflediklerini ifade etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.