ABD, Tesla'nın otopilot özelliğiyle dahil olduğu 13 kazayı inceliyor

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, geçtiğimiz gün Los Angeles'ta, Tesla'nın otomatik pilot özelliğine sahip bir aracın da karıştığı kazada iki kişinin öldüğünü belirtti.
ABD, Tesla'nın otopilot özelliğiyle dahil olduğu 13 kazayı inceliyor

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, geçtiğimiz gün Los Angeles'ta, Tesla'nın otomatik pilot özelliğine sahip bir aracın da karıştığı kazada iki kişinin öldüğünü belirtti. Kazaya otomatik pilotun sebebiyet verip vermediğinin araştırılacağı söylendi. 

Söz konusu siyah Tesla, kırmızı ışığı geçtikten sonra başka bir araca çarptı. Araçta bulunan bir erkek ve kadın yolcu olay yerinde öldü. Tesla'daki bir erkek ve kadın yolcu ise hayati tehlikesi bulunmayan yaralanmalarla hastaneye kaldırıldı. Akabinde otomobili ve kaza mahallini incelemek için özel kaza soruşturma ekibi atandı. Bu ekip, ajansın otomatik pilot sisteminde çalıştığına inandığı Tesla araçlarını içeren 13 kazayı inceledi. Ancak aracın otomatik pilot özelliğinin kaza sırasında aktif olup olmadığı henüz bilinmiyor. 

Konuyla ilgili olarak Tesla'dan bir açıklama beklense de şirket henüz bir açıklama yapmadı. 9 Aralık tarihinde de ABD'nin Connecticut eyaletinde bir Tesla Model 3, park halindeki iki araca çarpmış ve durmadan önce yaklaşık 100 metre daha yavaşlayarak sürüşe devam etmişti. Aracın sürücüsü, Tesla'yı otomatik pilot moduna aldığını ve kaza olduğu sırada köpeğiyle ilgilendiğini itiraf etmişti.

Bu olayın akabinde ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi yaptığı açıklamada, bazı otomobillerin otonom özelliğe sahip olsa da sürücüleri her zaman kontrollü olma konusunda uyarmıştı. Tesla'nın otomatik pilot özelliğinin 2016'dan beri üç farklı kazaya karıştığını da belirtelim.

Otonom özelliği sebebiyle kaza yapan tek araç da Tesla değil. Zira geçtiğimiz yıl Uber'in otonom aracı Arizona'da ölümle sonuçlanan bir kazaya karışmış, daha sonra aracın yayayı tanıyamadığı bilgisi paylaşılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.