2019 yılında 6 milyon TL destek toplayan Arıkovanı'nda öne çıkanlar

Arıkovanı'nda 2019 yılında neler olduğuna yakından bakıyoruz. Arıkovanı tarafından paylaşılan bilgilere göre bugüne kadar platformda 6 milyon TL destek toplandı.
2019 yılında 6 milyon TL destek toplayan Arıkovanı'nda öne çıkanlar

Turkcell'in kitlesel fonlama platformu olan Arıkovanı'ndan ve platformda yer alan bazı projelerden sizlere daha önce bahsetmiştik. Bugün ise Arıkovanı'nda 2019 yılında neler olduğuna yakından bakacağız. Arıkovanı tarafından paylaşılan bilgilere göre bugüne kadar platformda 6 milyon TL destek toplandı.

Toplanan 6 milyon TL desteğin 1,5 milyon TL'sinin Turkcell Arıkovanı’nın desteği olduğunu da ekleyelim. Arıkovanı’nda her iki projeden biri başarıyla fonlanıyor. Bu zamana kadar toplam 64 proje yer aldığını ve bu projelerin 34’ünün başarıyla fonlandığını da belirtelim.

2019 yılında Arıkovanı’nda 464 blog içeriği de yer aldı. Arıkovanı’nın toplam üye sayısı ise 2019 yılında 114 bin 314'e kadar ulaştı. Arıkovanı tarafından paylaşılan bilgilere göre platformdaki projeler sadece ülkemizden destek almadı. Türkiye'nin yanı sıra Japonya, Hindistan, Hollanda ve ABD gibi pek çok ülkeden de fon toplandı.

Arıkovanı, fonlamaların yanı sıra katılımcıların çeşitli eğitim, seminer ve mentorluklar ile beslendiği, geliştirdikleri fikirleri uzmanlar ile paylaştıkları bir fikir geliştirme maratonu olan Sustainbul Ideathon’u da gerçekleştirdi. QNBEYOND (Fincube) ile iş birliğine de giden Arıkovanı, Arıkovanı Söyleşisi ile girişimci ve girişimci adaylarıyla buluşup, kitlesel fonlama, Arıkovanı ve başarılı girişim hikayelerini anlattı.

Arıkovanı'ndaki en önemli projelerden olan WeWALK, üretim süreçlerini tamamladı ve destekçileriyle buluştu. Dünyanın en küçük osiloskobu olan Minis, yüzde 120 fonlandı ve teslimatlarını tamamladı. Fonlamada başarısız olan projelerden biri olan YemleBeni, Arıkovanı Mağaza’da en çok satılan 3. ürün oldu. Çocukları kodlamayla tanıştıran uygulama Kodris başarıyla fonlandı ve Üsküdar Bilsem’de kullanılmaya başlandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.