Elektrikli ve otonom ilaçlama uçakları üreten Pyka, 11 milyon dolar yatırım aldı

Tarım alanlarının ilaçlanması konusunda kullanılabilecek elektrikli ve otonom bir uçak geliştiren Pyka, yatırım haberi ile karşımıza çıktı. 
Elektrikli ve otonom ilaçlama uçakları üreten Pyka, 11 milyon dolar yatırım aldı

Otonom sürüş teknolojileri sadece otomotiv sektörünün değil havacılık sektörünün de geleceği olarak görülüyor. Tarım alanlarının ilaçlanması konusunda kullanılabilecek hem elektrikli hem de otonom bir uçak geliştiren Pyka girişimi, yatırım haberi ile karşımıza çıktı. 

Günümüzde tarım alanları oldukça büyük bölgeleri kapsayabiliyor bu alanların başarılı bir şekilde ilaçlanması ise ciddi bir operasyonel yük. Bu yükü ve ilaçlama uçaklarındaki insan faktörünü ortadan kaldırmak için yola çıkan Pyka, 11 milyon dolar tohum yatırım aldı.

Prime Movers Lab'in liderliğinde gerçekleşen 11 milyon dolarlık yatırım turuna Y Combinator, Greycroft, Data Collective ve Bold Capital Partners da katıldı. Michael Norcia, Chuma Ogunwole, Kyle Moore ve Nathan White tarafından kurulan Pyka, tehlikeli sayılabilecek uçak ile ilaçlama işini tamamen otonom bir hale getirmeyi hedefliyor.

Uçaklar ile tarım alanlarını ilaçlamak için yere oldukça yakın uçulması gerekiyor. Bu durum da pilotlar için pek çok risk oluşturuyor ve kazaların yaşanmasına neden oluyor. Denklemden pilotları çıkararak riski sıfıra indiren Pyka, gelecekte pek çok tarım alanında karşımıza çıkabilir.

Pyka tarafından geliştirilen "Egret" adındaki otonom uçağın iniş ve kalkış yapabilmesi için sadece 45 metrelik düz bir alan gerekiyor. Kısacası diğer uçakların gerektirdiği gibi çok daha kapsamlı bir piste ihtiyacı yok. 205 kg'a kadar ağırlık taşıyabilen uçak, saatte 145 km hızlarına kadar da çıkabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.