İş Bankası ve Alipay arasındaki iş birliği fiziki POS’lara taşındı

Türkiye’de yurt dışı ödeme kabulünde en geniş ödeme ağlarından birine sahip olan İş Bankası, Alipay ödeme yöntemini fiziki POS’larına taşıdı.
İş Bankası ve Alipay arasındaki iş birliği fiziki POS’lara taşındı

Geçtiğimiz Mayıs ayında Alipay ve ininal'ın Çinli turistler için iş birliğine gittiğini sizlere aktarmıştık. Bugün ise İş Bankası ve Alipay arasında yapılan yeni bir iş birliği haberi karşımıza çıktı. Türkiye’de yurt dışı ödeme kabulünde en geniş ödeme ağlarından birine sahip olan İş Bankası, Alipay ödeme yöntemini fiziki POS’larına taşıdı.

2017 yılından bu yana elektronik ticaret işlemlerinde iş yerlerinin Alipay ile ödeme kabulünü sağlayan İş Bankası, yeni iş birliği sayesinde üye iş yerlerine Çinli tüketicilere hızlı ve güvenli bir şekilde kabul hizmeti sunma ve daha yüksek alışveriş hacimlerine ulaşma olanağı sağlıyor.

Türkiye’yi ziyaret eden Çinli turistlerin sayısının her geçen yıl artması ile birlikte önemi artan Alipay, dünya üzerindeki iş ortakları ile birlikte 1,2 milyar üzerinde nihai kullanıcıya da hizmet veriyor. Konu ile ilgili bir açıklama da paylaşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, ticarette küreselleşme ve sınırların ortadan kalkması ile birlikte tüm işletmelerin daha geniş müşteri kitlelerine hitap etmeleri artık bir zorunluluk halini aldığını dile getirdi.

İş Bankası olarak iş yeri altyapısında destekledikleri farklı ödeme yöntemleriyle işletmelerinin uluslararası pazarlara açılmalarına destek sağladıklarını da paylaşan Sezen, Alipay ile gerçekleştirilen iş birliği sayesinde, fiziki POS kullanan üye iş yerlerinde, ülkemizi ziyaret eden Çinli turistlerin Alipay cüzdanlarıyla hızlı ve güvenli bir şekilde ödeme yaparak kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlamayı amaçladıklarını da dile getirdi.

Online ödemelerdeki iş birliklerini fiziki POS alanında da güçlendirerek, İş Bankası üye iş yerleri ile Çinli turistlerin Alipay kabulü sayesinde bir araya gelmelerini heyecanla beklediklerini belirten Alipay’in Hong Kong, Tayvan, Rusya ve Ortadoğu bölgelerinden sorumlu Genel Müdürü Venetia Lee, iş birliğinin Türk işletmelerinin hacimlerini büyütmelerine katkı sağlayacaklarını düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.