Kamera görüntülerini analiz ederek yapay zeka destekli sanal asistan geliştiren girişim: Cameralyze

Cameralyze, perakende sektörü başta olmak üzere fiziksel lokasyonlara ziyaretçi analitiği ve davranışı konusunda raporlar sunuyor ve anlık olarak aksiyon alınmasını sağlıyor.
Kamera görüntülerini analiz ederek yapay zeka destekli sanal asistan geliştiren girişim: Cameralyze

Webrazzi Arena 2019'da sahnede izlediğimiz girişimlerden biri olan Cameralyze, kamera görüntülerini analiz ederek, elde ettiği sonuçlarla önerilerde bulunan yapay zeka destekli sanal asistanlar geliştiriyor.

Cameralyze nedir?

Cameralyze, perakende sektörü başta olmak üzere fiziksel lokasyonlara ziyaretçi analitiği ve davranışı konusunda raporlar sunuyor ve anlık olarak aksiyon alınmasını sağlıyor. Tüm bu işlemleri gerçekleştirirken mevcut güvenlik kameralarından yararlanıyor. Bu sayede ekstra kamera maliyetine ihtiyaç duymadan çözümlere ulaşabilmek mümkün oluyor. Ayrıca kamera takılması gibi operasyonel yükü olmadığı için hızlı bir şekilde entegrasyonunu gerçekleştirerek bir lokasyondan veri almaya başlayabiliyor.

Şu anda ağırlıklı olarak perakende sektöründe faaliyet gösteren girişimin sunduğu çözümler arasında, kişi sayımı, yaş ve cinsiyet analizi, kasa optimizasyonu (kasada bekleme süresi ve bekleyen insan sayısı), mağaza önü analitiği bulunuyor. Cameralyze müşterilerinin bu verileri direkt olarak kendi sistemlerine aktarma şansına sahip olduğunu da belirtelim. Böylelikle içeride kullanmış oldukları sistemlerle bu verileri birleştirebiliyorlar.

2018 yılında Ufuk Dağ tarafından kurulan Cameralyze'ın ekibinde şu anda 3 kişi bulunuyor. Cameralyze'ın geliştirilmesinin 2018 yılında başladığını ve geliştirilme aşamasında hazır bir altyapı kullanılmadığını hatırlatalım. İlk yılın sonunda ilk müşterisine kavuşan girişim, şu anda 6 farklı marka ile çalışıyor.

Çözümlerini mevcut kamerada geliştirerek maliyeti düşürüyor

Global ölçekte Retailnext, Mintm ve Türkiye’de de V-count gibi rakipleri bulunan Cameralyze, diğer girişimlerden ayrıştığı noktayı çözümlerini mevcut kamerada geliştirmesi olarak açıklıyor. Bu da rakiplere göre çok daha düşük maliyetlerle bu verileri sundukları anlamına geliyor diyebiliriz. Sistemlerini sadece raporlama olarak düşünmeyen girişim, gerçek zamanlı olarak verileri topluyor ve raporluyor. Gerçek zamanlı olarak bu işlemleri yaptığı için çeşitli entegrasyonlarla kendi kendine karar verebilen platformu inşa etmek mümkün oluyor ve bu platform, kişi yoğunluğuna göre satış danışmanlarının yerini ayarlayabiliyor, yine kişi yoğunluğuna göre ses, ısı ve soğutma sistemlerini de ayarlıyor.

Şu ana kadar bir yatırım almayan Cameralyze'ın yatırım konusunda son görüşmeleri tamamlamak üzere olduğunu hatırlatalım. Gelir modeli olarak paket satışını kullanan Cameralyze'ın gelecek hedefleri arasında Türkiye’de kullanılan fiziksel lokasyon sayısını artırmak, akabinde ise yakın çoğrafyalara çözümlerini götürmek yer alıyor.

Girişim kurucusu Ufuk Dağ'ın Webrazzi Arena'da yaptığı sunumu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.