Uber kurucusu Travis Kalanick yönetim kurulundan ayrılıyor

Travis Kalanick CEO'luk görevinden istifa etse de Uber yönetim kurulundaki görevine devam ediyordu. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Travis Kalanick, Uber yönetim kurulundan ayrılıyor.
Uber kurucusu Travis Kalanick yönetim kurulundan ayrılıyor

Geçtiğimiz yıllarda pek çok skandal ile karşımıza çıkan Uber, yönetim kadrosunda önemli değişiklikler de yaşadı. 2017 yılının Nisan ayında Uber'in adının karıştığı 7 skandalı sizlere aktarmıştık. Bu skandalların ardından ise 2017 yılının Haziran ayında Uber kurucusu ve CEO'su Travis Kalanick CEO'luk görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Ağustos ayında ise Travis Kalanick yerine CEO'luk pozisyonuna Dara Khosrowshahi getirildi. 

Travis Kalanick CEO'luk görevinden istifa etse de Uber yönetim kurulundaki görevine devam ediyordu. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Travis Kalanick, Uber yönetim kurulundan ayrılıyor. Uber tarafından yayınlanan açıklamaya göre Travis Kalanick, 31 Aralık tarihinde yönetim kurulundan ayrılacak.

2010 ile 2017 yılları arasında şirketin CEO'su olarak görev yapan Travis Kalanick, Uber yönetim kurulundan ayrıldıktan sonra yeni işlere ve hayırseverliğe odaklanacak. Hatırlatmak gerekirse skandalları yüzünden CEO'luk görevinden istifa etmek zorunda kalan Kalanick, Uber'in en büyük yatırımcılarından beşinin talebi ile istifa etmişti.

Şu an için Travis Kalanick'in ne kadar Uber hissesine sahip olduğunu tam olarak bilinmediğini de ekleyelim. Daha önce paylaşılan bilgilere göre Travis Kalanick'in 2,5 milyar dolarlık Uber hissesine sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz Kasım ayında ise Travis Kalanick'in 2,5 milyar dolarlık Uber hissesinin yüzde 90'ını sattığı ile ilgili haberler ortaya çıkmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.