Getir ve Banabi rekabetinde taraflardan gelen açıklamalar, gelecek tahminlerini şekillendiriyor

Her ne kadar Getir, hizmet konusunda Banabi'den daha eski olsa da Banabi tarafından gelen açıklamalar iki şirketin oldukça kısa bir zaman sonra bu rekabeti daha da artıracağını gözler önüne seriyor.
Getir ve Banabi rekabetinde taraflardan gelen açıklamalar, gelecek tahminlerini şekillendiriyor

Talebe dayalı market servisleri her geçen gün daha aktif bir şekilde kullanılıyor. Ülkemizde bu pazarda ise ciddi bir rekabet içinde olan iki şirket var; Getir ve Banabi. Her ne kadar Getir, hizmet konusunda Banabi'den daha eski olsa da Banabi tarafından gelen açıklamalar iki şirketin oldukça kısa bir zaman sonra bu rekabeti daha da artıracağını gözler önüne seriyor.

Getir'in kurucusu Nazım Salur, dün Twitter üzerinden bir açıklama yapmış ve geçtiğimiz pazar günü 58 bin sipariş sayısına ulaştığı bilgisini paylaşmıştı. Banabi cephesinden de cevap gecikmedi. Banabi'nin kurucusu Nevzat Aydın, dün akşam attığı tweet'te Banabi'nin tek günde 150 bini aşkın ürün sattığını belirtti. İkilinin geçtiğimiz günlerde de Twitter'da atıştığını hatırlatalım

Twitter üzerinden Orta Doğu ve Türkiye'de her gün binlerce müşteriye 12 dakikalık teslimat süreleri ile ürünler teslim ettiklerini dile getiren Delivery Hero'nun kurucusu ve CEO'su Niklas Östberg, servisin adından bahsetmese de Banabi servisinin başarısını vurgulamış ve atılan Tweet'e cevap veren Getir kurucusu Nazım Salur, 10 dakikalık teslimatların ilk olarak Getir tarafından yapıldığını ve Getir'in bu teslimatları 4,5 yıldır yaptığını belirtmişti. Akabinde Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, Nazım Salur'a cevap olarak bir tweet atmış ve 4,5 yılda aya gidip dönülebileceğini söyleyerek 4,5 yılın çok uzun bir zaman dilimi olduğuna işaret etmişti.

Nazım Salur, geçtiğimiz haftalarda ise 52 binden fazla müşteriye ortalama 350 bin ürün sattıklarını söylemişti. Eğer Getir'in bu oranı devam ediyorsa 58 bin siparişle de ortalama 390 bin ürün sattığını söyleyebiliriz. 8 aydır aktif olarak faaliyet gösteren Banabi'nin şu anda Getir'in üçte birini geçmiş olması ile gelecekte bu rekabetin daha da kızışacağını söyleyebiliriz. 

Ancak bu noktada pazara yeni giren oyuncuları da göz ardı etmemek gerek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.