E-scooter girişimi Lime, Türkiye pazarına girmek için ortak arıyor

Türkiye operasyonuna başlamak için yerli bir ortak arıyan Lime, görüşmelerine devam ediyor.
E-scooter girişimi Lime, Türkiye pazarına girmek için ortak arıyor

Elektrikli scooter paylaşım girişimi dendiğinde akla gelen ilk girişimlerden olan Lime'ın Türkiye operasyonunu başlatmaya hazırlandığını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Lime'ın web sitesindeki iş ilanlarına baktığımızda, İstanbul'da görev alacak Operasyon Yöneticisi arandığını Mayıs ayında karşımıza çıkmıştı.

Mayıs ayından bu yana ise Lime tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmamış olsa da aldığımız duyumlara göre Lime Türkiye operasyonuna başlamak için bir ortak arıyor. Aldığımız duyumlara göre pazara tek başına girmek istemeyen Lime, yeri bir orta ile pazara giriş yapmak için görüşmelerine devam ediyor.

Şu ana kadar ülkemizdeki pek çok firma ile görüşen Lime'ın gerçekleştirdiği iki görüşme ise olumsuz sonuçlandı. Bildiğiniz gibi 2019 yılı hem ülkemizde hem de yurt dışında elektrikli scooter paylaşım girişimlerinin yılı oldu. Ülkemizde geçtiğimiz Mart ayında Martı girişiminin İstanbul'da hizmet vermesi ile başlayan elektrikli scooter dönemi hız kesmeden yoluna devam ediyor.

Martı'nın ardından ise üniversite kampüslerinde hizmet veren Palm girişimi karşımıza çıktı. Yine İstanbul'da hizmet veren bir başka elektrikli scooter paylaşım girişimi olan ETKU ise geçtiğimiz Ağustos ayında kullanıma sunuldu. Geçtiğimiz haftalarda ise İstanbul'da başlayan elektrikli scooter macerası Ankara'ya taşındı.

Tıpkı Palm girişimi gibi üniversite kampüslerini hedefleyen bir girişim olan Ankara merkezli elektrikli scooter paylaşım girişimi HOP!, Aralık ayı itibariyle Bilkent Cyberpark ve Bilkent Üniversitesi bölgesinde hizmet vermeye resmen başladı. Lime yaptığı görüşmeler sonucunda kendine bir ortak bulabilirse 2020 yılında Türkiye pazarında hizmet vermeye başlayacak.

Lime'ın da Türkiye'de hizmet vermesi ile 2020 yılında da uzun süre elektrikli scooter paylaşım girişimlerini konuşacağız gibi görünüyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.