Meksikalı dijital bankacılık girişimi Albo, 19 milyon dolar Seri A yatırımı aldı

Meksika merkezli dijital banka girişimi Albo, 19 milyon dolarlık Seri A yatırımı aldığını duyurdu. Yatırım aynı zamanda bir Meksikalı girişimin aldığı en büyük ilk tur yatırımlardan olmayı başardı.
Meksikalı dijital bankacılık girişimi Albo, 19 milyon dolar Seri A yatırımı aldı

Dünya genelinde dijital bankacılık girişimlerinin sayısı hızla artıyor. Regülatörlerin olumlu yaklaşımı neticesinde gerekli izinleri alan yeni dijital bankalar sadece gelişmiş ülkelerde değil, gelişmekte olan ülkelerde de ortaya çıkmaya başladı. Tıpkı ülkemiz gibi kredi kartı ve taksiti seven bir ülke olan Meksika'da, bu dijital bankacılık girişimlerinden birisi de Albo.

Albo, ABD merkezli yatırım firması Valar Ventures'ın önderliğinde Seri A yatırımını kapattı. Bu turda toplam 19 milyon dolar yatırımı kasasına koyan dijital banka Albo, Peter Thiel tarafından kurulan Valar Ventures, daha önce N26 ve TransferWise yatırımları ile biliniyor. Yatırım fonunun Meksika'daki ilk adımı, bu anlamda oldukça önemli. Mountain Nazca ve Flourish Ventures da Albo'nun Seri A yatırım turuna katılan diğer yatırımcılar arasında yer alıyor. 

Dijital bankacılık girişimi Albo, daha önce de 7.4 milyon dolar yatırım almıştı. Seri A yatırımıyla birlikte Albo aldığı toplam yatırım miktarını 26.4 milyon dolara çıkarmış oldu. Mastercard ile çalışan ve sadece 5 dakikada açılan hesap ile Meksika'da şubesiz bankacılık deneyimi sunan Albo, uygulamasını bir kişisel finans uygulaması olarak konumlandırıyor. 

Meksika, Latin Amerika'da iştah açıcı pazarlardan. 130 milyonluk nüfusu ile Meksika'nın yaklaşık yüzde 45'i hala bankasız. Geleneksel bankaların hizmet götürmediği kişileri de hedefleyecek olan dijital banka, şu anda aylık 200 bin aktif müşteriye sahip olduğunu açıklıyor. Bir diğer Güney Amerika ülkesi Brezilya'da Nubank da benzer bir büyük yatırım turuyla ülkesinde benzer strateji ile ortaya çıkmıştı ve yine geçtiğimiz dönemde Meksika şubelerini açmıştı.

Dijital bankanın kurucusu 31 yaşındaki Angel Sahagun'a göre, Albo'nun amacı Nubank ile rekabet etmek değil. Kredi kartı hizmeti veren Nubank ile yarışmak yerine, Albo daha çok bankasız popülasyonu hedef alarak farklı bir alana odaklanıyor ve burada stratejik olarak göğüs göğüse mücadeleden kaçınacağını açıkça belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.