Yüz yüze mağazalarda dijitalleşme adımları devam ederken insan faktörü de yerini koruyor

Geleneksel ve dijital perakendeciler arasındaki rekabet arttıkça sektörde inovasyon detaylarda daha çok öne çıkmaya başlıyor.

Geleneksel ve dijital perakendeciler arasındaki rekabet arttıkça sektörde inovasyon detaylarda daha çok öne çıkmaya başlıyor. Teknolojinin kullanımı sadece e-ticarette değil yüz yüze mağazalarda da kritik hale geldiği için müşterilere yeni deneyimler yaşatmak, mağaza içi yolculuğu daha efektif tasarlamak, rekabette öne çıkmak için farklı aksiyonlar alınmak istenmekte. RSR Research tarafından hazırlanan bir rapora göre mağazaların dijitalleşmesi perakendeciler tarafından öncelikli olarak alınacak aksiyonlardan. 

RSR'ın "Perakende Liderleri" olarak tanımladığı öne çıkan oyuncularla diğer şirketlerin ilk 3 sırasında teknoloji adaptasyonu ve dijitalleşme öne çıkıyor. 10 müşteriden 9'u satın alma yolculuğuna online başlayıp alışveriş sırasında da fiyat karşılaştırma, ürün özelliklerini inceleme ve yorumları okuma gibi aktiviteleri yapmakta. Bu nedenle de perakendecilerin dijital kapasitelerini artıracak aksiyonları almaları daha kaçınılmaz hale geliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.