Inveon, Efsane Cuma ve Cyber Monday kampanyalarının öne çıkan verilerini paylaştı

Dijital ticaret ürünleri ile perakende şirketlerine dijital dönüşüm hizmetleri sunan Inveon, Efsane Cuma ve Cyber Monday kampanya dönemine ilişkin ilgi çekici veriler paylaştı. 
Inveon, Efsane Cuma ve Cyber Monday kampanyalarının öne çıkan verilerini paylaştı

Daha önce adını Watsons kampanyalarıyla duyduğumuz Inveon, Efsane Cuma ve Cyber Monday kampanyalarına ilişkin ilgi çeken verileri paylaştı.

Şirketin paylaştığı verileri aktarmadan önce Inveon’un dijital ticaret iş ortağı olarak hizmet verdiği, 11 ülkede faaliyet gösteren ve Inveon platformları üzerinden yıllık toplam 1 milyar dolardan fazla ciro elde eden 55’ten fazla perakende ve tüketici ürünleri şirketi bulunduğunu belirtmekte fayda var. 

Perakende sektöründe, markaların Efsane Cuma kampanyasına erken başlayıp Cyber Monday ile birleştirdiği uzun bir kampanya dönemi yaşandığını hatırlatalım. Inveon’un hizmet verdiği markaların kampanya döneminde elde ettiği ciro, önceki döneme kıyasla en az 2,4 kat, en yüksek ise 86,4 kat artış gösterdi. Bunun yanı sıra, müşterinin mağazadan ürünü seçip online ödeme yaptığı omnichannel alışveriş yolculuklarından elde edilen ciro oranı en yüksek yüzde 9,7 olarak gerçekleşti. Kısacası markanın sattığı her 10 üründen 1’i omnichannel satın alındı.

Tek sepette 60.364 TL’lik alışveriş görüldü

Efsane Cuma ve Cyber Monday alışveriş döneminde bir müşterinin tek sepette 60.364 TL’lik ürün satın alması dikkat çekerken, başka bir markanın müşterisinin alışveriş sepetine tam 71 ürün eklemesi dikkat çekici bir diğer unsur olarak öne çıktı. Bu dönemde en yüksek dönüşüm oranı ise yüzde 3,3 olarak gerçekleşti.

23 kat daha fazla ürün satıldı

Inveon’un inCommerce platformunu kullanan markaların online ziyaretçi sayısının önceki döneme kıyasla 7,6 kat arttığını belirtelim. Satılan ürün sayıları ise, önceki dönemin ortalamasına göre 23,3 kat artış gösterdi.

Kampanya süresince trafiğin yüzde 81’i mobilden gelirken, toplam cironun yüzde 65’i mobilden elde edildi. Türkiye’de ve uluslararası yapılan işlemler ise yaklaşık 5 kat arttı. Inveon’un hizmet verdiği markalarda bir sayfanın tamamen yüklenmesi ortalama 2,9 saniye sürerken, kampanya döneminde e-ticaret sitelerinde hiçbir sorun yaşanmadan alışveriş dönemi tamamlandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.