Yurtiçi Kargo, Black Friday döneminde artan talep yüzünden kota uygulamasına geçti

Yurtiçi Kargo, e-ticaret sitelerinin indirim dönemlerinde kendi gönderi kotasının oldukça üzerine çıktığını belirtiyor.
Yurtiçi Kargo, Black Friday döneminde artan talep yüzünden kota uygulamasına geçti

Geçtiğimiz haftalarda, birçok e-ticaret sitesinde farklı isimlerle Black Friday indirimleri mevcuttu. İndirim günleri bazı web siteleri için tek günle sınırlı kalırken, e-ticaret sitelerinin çoğu Black Friday'i tek bir gün olmaktan çıkardı ve birkaç günlük indirim dönemine çevirdi. Hal böyle olunca kullanıcılar da indirimlerden yararlanmayı tercih etti ve Türkiye'nin 2019'daki Black Friday satışları yüzde 45 oranında arttı.

Ancak indirimler her ne kadar ürünler için mevcut olsa da teslimat aşaması için "hızlı" olunacağına dair herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Zira Yurtiçi Kargo da konuyla ilgili bir açıklama yaparak e-ticaret sitelerinin indirim dönemleri yüzünden talebin artmasının kendilerini kota uygulamasına ittiğini belirtti. Yurtiçi Kargo'nun açıklamasını aşağıda görebilirsiniz:

Yurtiçi Kargo, e-ticaret sitelerinin indirim dönemlerinde kendi gönderi kotasının oldukça üzerine çıktığını belirtiyor. Kargo şirketinin dikkat çeken açıklamaları arasında söz konusu indirimler yüzünden mağdur olduklarını belirtmeleri ve bekleyen gıda ve ilaç gibi hayati önem taşıyan kargoların teslimatının zamanında yetiştirilememesi de yer alıyor. E-ticaret siteleri ile görüşerek kota uygulamasına geçme kararı aldıklarını belirten firma, bundan sonraki süreçlerde bu kapasite doğrultusunda hizmet vereceğini sözlerine ekliyor. 

Yaşanan mağduriyetten dolayı müşterilerinin anlayışına sığındıklarını belirten Yurtiçi Kargo, meydana gelen bu mağduriyetin en kısa sürede giderileceğini ve kısa bir zaman sonra normal teslimat sürecine dönüleceğini de açıklıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.