Sokakta dostluk, Twitter'da atışma

Twitter üzerinden yapılan paylaşımlar ile Banabi ve Getir arasındaki rekabet tekrar meydana çıktı.
Sokakta dostluk, Twitter'da atışma

Geçtiğimiz aylarda Yemeksepeti'nin Banabi markası ile anında teslimat servisi alanına girerek Getir'e rakip olduğunu sizlere aktarmıştık. Getir ise GetirYemek adında bir yemek siparişi servisi kurarak Yemeksepeti'nin alınana adım atmıştı. Kısacası 2019 yılının başından beri Getir ile Yemeksepeti arasında yoğun bir rekabet durumu sürüyor.

Bazı durumlarda yerini dostluğa bırakan rekabet zaman zaman ise kızışıyor. Kasım ayının ilk günlerinde düşen Getir motorlu kuryesine Banabi'nin motorlu kuryesinin yardım ettiğini sizlere aktarmıştık. Olayın ardından her iki şirket de Twitter üzerinden yaptıkları açıklamalar ile dostluk ortamını pekiştirmişti.

Fakat dün gece yine Twitter üzerinden yapılan paylaşımlar iki şirket arasındaki gerginlik tekrar meydana çıktı. Tüm tartışma Yemeksepeti'nin sahibi konumunda olan Delivery Hero'nun kurucusu ve CEO'su Niklas Östberg'ün dün gece attığı bir Tweet ile başladı.

Twitter üzerinden Orta Doğu ve Türkiye'de her gün binlerce müşteriye 12 dakikalık teslimat süreleri ile ürünler teslim ettiklerini dile getiren Östberg, servisin adından bahsetmese de Banabi servisinin başarısını vurguladı. Atılan Tweet'e cevap veren Getir kurucusu Nazım Salur, 10 dakikalık teslimatların ilk olarak Getir tarafından yapıldığını ve Getir'in bu teslimatları 4,5 yıldır yaptığını vurguladı.

Geçtiğimiz Pazar günü 45 bin teslimat gerçekleştirdiklerini de belirten Salur, bu teslimatların ortalama olarak 10 dakika içinde gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi. Bu konuşmanın üzerine sohbete dahil olan Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, Nazım Salur'a cevap olarak bir Tweet attı. Nevzat Aydın attığı Tweet'te 4,5 yılda aya gidip dönülebileceğini söyleyerek 4,5 yılın çok uzun bir zaman dilimi olduğuna işaret etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.