19 yıl önce kurduğu şirketini, eBay’den 4 milyar dolara satın alıyor

Viagogo CEO'su Eric Baker, işletme okurken StubHub'ı ortağıyla birlikte kurmuştu.
19 yıl önce kurduğu şirketini, eBay’den 4 milyar dolara satın alıyor

EBay, StubHub'ı 4.05 milyar dolar nakit karşılığında İsviçreli bilet satış platformu Viagogo'ya satacağını duyurdu. Satışın ilk çeyreğin sonlarına doğru tamamlanması bekleniyor. Satış haberinin ardından Ebay hisselerinin yüzde 1'lik artış gösterdiğini de belirtelim. 

Bu arada Viagogo CEO'su Eric Baker'ın, işletme okurken StubHub'ı ortağıyla birlikte kurduğunu hatırlatalım. Ortağıyla yaşadığı anlaşmazlık sonucu StubHub'ın eBay'e 2007 yılında 310 milyon dolara satılmasından önce şirketten ayrılan Baker, sonunda StubHub'a kavuştu. 

Baker, StubHub'dan ayrıldıktan sonra hissedar olarak kalmaya devam etse de şirketin eBay'e satılmasına engel olamadı. StubHub sözcüsü yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak şuları söyledi: 

Eric açıkça iki işletme için güçlü bir fırsat görüyor. 19 yıl önce StubHub'u kurdu ve bu işe öylesine bir tutkuyla bağlı ki; geri almak için çalıştırdığı insanları ve finansal kaynaklarını organize etti. Tamamiyle bu işe kendini adadı, ki bu da; şirketin ilerlemesi adına harika.

Viagogo ve StubHub'ın birleşmesiyle birlkte şirket, 70'den fazla ülkede bilet satışı yapabilecek. Hayranların ulaştığı etkinlik sayısı artış gösterirken, satış ekipleri ve sanatçılarda küresel olarak daha geniş bir kitleye ulaşabilecek.

Belli bir süre operasyonlarını bağımsız olarak sürdürecek olan iki şirket, bu süreçte hem işlerin hem de temsilcilerin birleşmesi için en iyi yolu bulmaya çalışacak. Şimdilik yönetim kadrosunda herhangi bir değişiklik olmadığını da ekleyelim. Ancak bize göre bu satın almanın en can alıcı noktası, yıllar önce girişimini terk etmek zorunda kalan bir kurucu ortağın, hayalindeki şirkete tekrar kavuşmuş olması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.