Yakın arkadaşlar özelliği Instagram'dan sonra Facebook'a da geliyor

Favorites isimli yeni özellik sayesinde, Facebook Hikayelerini Messenger üzerinden sadece listeye ekledikleri Yakın Arkadaşlarıyla paylaşabiliyor.
Yakın arkadaşlar özelliği Instagram'dan sonra Facebook'a da geliyor

Geçtiğimiz yıl tüm kullanıcılara açılan Instagram Hikayeler'in Yakın Arkadaşlar özelliği yakında Facebook'ta da yerini alabilir. Facebook'ta test edilen Favorites isimli yeni bir özellik, kullanıcıların belirli kişileri Yakın Arkadaşlar listesine eklemesini sağlıyor.

Kullanıcılar bu özellik sayesinde Facebook Hikayelerini, Messenger üzerinden sadece Yakın Arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Aynı şekilde kullanıcıların, yine Messenger üzerinden kamera tabanlı gönderilerini de listede yer alan yakın arkadaşlara gönderebildiğini belirtelim. 

Uygulamalardaki gizli özellikler keşfetmesiyle tanınan Jane Manchun Wong'un bulduğu bu yeni özellik, şimdiye kadar Facebook Android uygulamasının kodunda gizleniyordu. Wong'un paylaştığı ekran görüntüleri, Messenger üzerinden gönderilerin nasıl paylaşıldığnı ve Yakın Arkadaşlar listesinin nasıl oluşturulduğunu gösteriyor. 

Yakın Arkadaşlar listesine eklediğiniz kişileri 10 kişiye kadar düzenleyebildiğinizi ve algoritma tarafından yapılan önerileri değerlendirebildiğini de ekleyelim. Şimdilik özellik, mesajlaşma ile kısıtlı olsa da ilerleyen dönemde Facebook Hikayeler'in belli bir kitle ile paylaşılmasını sağlayan bir araca dönüşmesi olası.

Bir Facebook yetkilisi, özelliği doğrularken, özelliğin Messenger ekibi tarafından geliştirilmiş bir prototip olduğunu da dile getirdi. Yetkili, Favorites özelliğini belli kişilerle paylaşım yapmanın kısa yolu olarak tanımladı. Fcaebook'un bu yeni özellikle birlikte bu yıl F8 konferansında belirttiği üzere yakın arkadaşlara ve gizliliğe odaklandığını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.