Singapur merkezli Quilt.AI, 9 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka odaklı içgörü platformu Quilt.AI, Nadathur Group'un liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 9 milyon dolar yatırım aldı. 
Singapur merkezli Quilt.AI, 9 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka odaklı içgörü platformu Quilt.AI, Nadathur Group'un liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 9 milyon dolar yatırım aldı. 

Quilt.AI, aldığı yeni yatırımı 100 milyardan fazla görüntü ve 200'den fazla dilde eğitim modellerinde kapasite oluşturma çabalarını izlemek ve video tanıma özelliğini geliştirmek için harcamayı planlıyor. Şirket, asıl hedeflerinin, şirketlerin insan davranışlarındaki kalıpları anlamalarına yardımcı olmak için geleneksel antropoloji ve farklı yapay zeka motorlarını bir araya getirme olduğunu söylüyor. 

Geçen yılın başlarında kurulan Quilt.AI, sosyal, haber, blog ve kurumsal kaynaklar arasındaki insan konuşmalarını ve ifadelerini indeksleyen, kümeleyen ve işletmelerin insan davranışındaki kalıpları ölçekteki anlamalarına yardımcı olacak arama motorları için bir platform işletiyor. Quilt kurucu ortağı Angad Singh Chowdhry, mühendisler, veri bilimcileri ve matematikçilerle çalışmak için antropologlar, göstergebilimciler ve tasarımcıları kullandıklarını söylüyor. Bunun da interneti insan dünyasının en büyük yansıması haline getirdiğini, insanları ve kültürü daha önce asla mümkün olmayan bir ölçekte anlamalarına yardımcı olduğunu sözlerine ekliyor.

Quilt.AI, Amazon, Colgate, Procter & Gamble, Accenture ve Visa gibi global şirketler de dahil olmak üzere bugüne kadar 100'den fazla müşteriye hizmet verdi ve vermeye devam ediyor. Quilt, World Bank, Girl Effect, and the Children’s Investment Fund Foundation gibi kar amacı gütmeyen kuruluşlar için iletişimi sağlamak amacıyla internet tabanlı araçları da kullanıyor. 

Şirket finansmana ek olarak, Rishad Tobaccowala'nın yönetim kuruluna katılacağını açıkladı. Tobaccowala, uzun süredir Fransız reklamcılık ve halkla ilişkiler firması Publicis Groupe'de üst düzey yöneticiler arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.