Haber keşif uygulaması SmartNews, 92 milyon dolar yatırım alarak bir milyar dolar değerlemeyi geçti

Haber keşif uygulaması SmartNews, Japan Post Capital Co. ve ACA Investments'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 92 milyon dolar yatırım aldı.
Haber keşif uygulaması SmartNews, 92 milyon dolar yatırım alarak bir milyar dolar değerlemeyi geçti

Haber keşif uygulaması SmartNews, Japan Post Capital Co. ve ACA Investments'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 92 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, aldığı yeni yatırımla birlikte değerlemesini de 1,2 milyar dolara çıkardı. SmartNews'ün 92 milyon dolar topladığı yatırım turuna katılan diğer şirketler Globis Capital Partners Co., Dentsu ve D.A. Consortium oldu.

Tokyo merkezli girişim, geçtiğimiz ağustos ayında aldığı 28 milyon dolarlık yatırımla unicorn şirket seviyesine ulaşmıştı. SmartNews'ün aldığı toplam yatırım miktarının 182 milyon dolar olduğunu da hatırlatalım.

Yeni yatırım sonrasında SmartNews'ün ABD Pazarlama Başkan Yardımcısı Fabien-Pierre Nicolas, girişimin özelliklerinden ve avantajlarından bahsetti. SmartNews, her kullanıcı için kişiselleştirilmiş olan haber keşif deneyimi oluşturmak için insan küratörlüğünden ziyade makine öğrenimini kullanıyor. Nicolas, birçok haber toplayıcısının yayıncılar için özensiz içerik oluşturduğunu, SmartNews'ün ise bu noktada gerçek ortak gibi davrandığını belirtti. SmartNews, Business Insider, Bloomberg, BuzzFeed gibi yayıncılarla çalışıyor, makalelerin yayıncılara daha fazla gelir fırsatı ve daha iyi analitik sağlaması için SmartView First adlı bir programı kullanıyor.

SmartNews'ün Japonya ve ABD olmak üzere sadece iki pazara odaklandığını belirtelim. Yeni yatırımın hedeflerinden biri de ABD'deki büyümeye devam etmek olarak karşımıza çıkıyor. Nicolas SmartNews'ün, özellikle eski okuyucular için mobil haber tüketimine geçişin devam etmekte olduğu gerçeğinden faydalanabileceği daha geniş eğilimler sunduğunu da belirtti.

Son olarak SensorTower'ın verilerine göre SmartNews'ün 2014'ten bu yana 45 milyon, sadece bu sene ise 11 milyon kere indirildiğini hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.