Haber keşfetme uygulaması SmartNews, 1,1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Japan Post Capital liderliğinde gerçekleşen E serisi yatırım turunun ardından aldığı toplam yatırımı 116 milyon dolara çıkaran SmartNews'un değerlemesi ile 1,1 milyar dolar seviyesine ulaştı.
Haber keşfetme uygulaması SmartNews, 1,1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Tokyo merkezli bir haber keşfetme uygulaması olan SmartNews, aldığı 28 milyon dolarlık yatırım ile birlikte unicorn olmayı başardı. Japan Post Capital liderliğinde gerçekleşen E serisi yatırım turunun ardından aldığı toplam yatırımı 116 milyon dolara çıkaran SmartNews'un değerlemesi ile 1,1 milyar dolar seviyesine ulaştı.

SmartNews girişiminin yatırımcıları arasında Japan Post Capital, Development Bank of Japan, SMBC Venture Capital ve Japan Co-Invest L.P yer alıyor. 2012 yılında Tokyo'da kurulan SmartNews, ABD ve Japonya'dan aylık aktif 20 milyon kullanıcıya sahip.

Yılda yüzde 500 büyüme oranına sahip olan SmartNews uygulamasının kullanıcıları en çok politika, spor, global ve eğlence haberlerini okuyor. Uygulama içinde yer alan haber içi reklamlar ve video reklamlar sayesinde gelir elde eden SmartNews, platform içinde yer alan yayıncıların reklam vermelerine de olanak tanıyor.

Sadece ABD'den The Associated Press ve Bloomberg'ün de içinde bulunduğu 400'ü aşkın yayıncı ile iş birliği içinde olan SmartNews, aldığı yatırımı global olarak daha güçlü bir marka haline gelmek için harcayacağını da açıkladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan SmartNews kurucu ortağı ve CEO'su Ken Suzuki, bilinçli ve dengeli medya tüketimi vizyonlarını tüm dünya ve ABD ile paylaşmaya devam edeceklerini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.