TikTok iki yeni özellik ile sosyal ticarete adım atıyor

TikTok, videoları kaydırarak siteye yönlendirme ve Bio'ya link ekleme özelliklerini test ediyor.
TikTok iki yeni özellik ile sosyal ticarete adım atıyor

Şubat ayında haber kaynağında native video reklamları test etmeye başlayan TikTok şimdi de kullanıcıların siteye link vermesini ve içerik üreticilerinin takipçileriyle e-ticaret sitelerini paylaşmasını sağlayan iki farklı özelliği test ediyor. 

Test sürecinde olan bu iki özelliğin ByteDance'in sözcüsü tarafından da doğrulandığını belirtelim. İlk olarak Fabian Bern tarafından keşfedilen özellikler, TikTok'taki Influencerların gelirlerini arttırmasını sağlayacak nitelikte. 

Videoları kaydırarak siteye yönlendirme özelliğinin yanı sıra Instagram'daki Bio'ya link ekleme özelliğini de platformuna taşıyan TikTok, bu sayede sosyal ticarete de adım atmış oluyor. Instagram ve WhatsApp'ın işletmelere yönelik alışveriş özellikleriyle dolup taştığı son yıllarda, TikTok'un da gözünü bu alana çevirmesi oldukça mantıklı. 

1 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan TikTok'un ABD'deki büyümesinde son zamanlarda yavaşlama görülse de; şirketin Çin, Güneydoğu Asya ve Hindistan'daki gücünü koruduğunu söylemek mümkün. Yeni sosyal alışveriş özellikleriyle birlikte şirket, Çin, Güneydoğu Asya ve Hindistan pazarında faaliyet gösteren Amazon'a meydan okumaya başlayabilir. 

Öte yandan sosyal ticaret alanında Facebook'un da bu pazara adım attığını hatırlatmakta fayda var. Bu yıl Hindistan merkezli sosyal ticaret girişimi Meesho'ya yatırım yapan Facebook, Meesho üzerinden satıcıların WhatsApp ve diğer sosyal ağlarda ürünlerini satışa sunmasını sağlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.