Netflix'in içerik yöneticisi, Disney+'ın kendileri için hiçbir şeyi değiştirmediğini söyledi

Netflix'in içerik yöneticisi Ted Sarandos, salı günü gerçekleştirilen Disney+ lansmanından bu yana kendileri için hiçbir değişikliğin olmadığını açıkladı.
Netflix'in içerik yöneticisi, Disney+'ın kendileri için hiçbir şeyi değiştirmediğini söyledi

Netflix'in içerik yöneticisi Ted Sarandos, salı günü gerçekleştirilen Disney+ lansmanından bu yana kendileri için hiçbir değişikliğin olmadığını açıkladı. Disney'le ve başından beri karşılarına çıkan benzer platformlarla sürekli bir rekabet içinde olduklarını belirten Sarandos, bu rekabetin kendilerini etkilemediğini de sözlerine ekledi.

Disney+, çarşamba günü, Wall Street tahminlerini aştıklarını ve Netflix hisselerinin geri çekilmesiyle stoklarını tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıran ilk gün boyunca 10 milyon üyeye ulaştıklarını açıkladı. Sarandos ise Disney'i büyük hikaye anlatıcıları ve oldukça başarılı bir şirket olarak tanımlarken bu yola girmelerinin uzun sürdüğünü belirtti. Bunun zor bir değişim olduğunu açıklayan Ted Sarandos, Disney'in Marvel, Star Wars ve Pixar gibi güçlü markaları bulunduğunun altını çizdi.

Sarandos'a göre, Disney ve WarnerMedia gibi medya şirketlerinin depoladığı yerleşik fikri mülkiyetler ve evrenler, farklı izleyiciler için sürekli bir taze programlama temini gerektiren bir noktada konumlanabilir. Sarandos, Disney'in hikaye anlatıcı olarak yaptığı işte harika olduğunu, ancak Netflix'in farklı bir noktada konumlanmayı tercih ettiğini söylüyor. Netflix bunun bir parçası olarak sadece orijinal dizileri ve filmleriyle tanımlanmak istemiyor. Bu da Netflix'in rekabet algısını bir nebze de olsa değiştiriyor. 

Disney, WarnerMedia ve NBCUniversal gibi üst düzey platformları piyasaya süren eski medya devleri, Netflix ve Amazon Prime Video'nun alanına girdiklerinde başka zorluklarla karşı karşıya geliyor. Disney ve diğerleri, içeriklerini oluşturup diğer platformlara ve Netflix gibi servislere satarak işlerini kurdular. Bu yeni akış dünyasında, Disney içeriğini doğrudan izleyicilere satmaya başlayacak. Bu da içeriğin fiyatlandırılması ve hızlandırılması gibi yeni bir dizi sorunu ortaya çıkarıyor.

Platformların bu sorunların üstesinden nasıl geleceğini ve streaming alanındaki rekabette kimin galip geleceğini ilerleyen dönemde hep birlikte öğreneceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.