Android cihazlarda Memoji üretmenizi sağlayan 5 uygulama

Gboard'dan Bitmoji'ye Android cihaz kullanıcılarının Memoji üretmesini sağlayan 5 uygulamayı sizler için derledik.
Android cihazlarda Memoji üretmenizi sağlayan 5 uygulama

iPhone kullanıcılarının son zamanlarda Instagram'da ve WhatsApp gruplarında paylaştığı Memojileri kıskanıyorsanız, Android cihazınızda da Memoji üretebileceğinizi söyleyelim. 

Kullanıcıların kendilerine benzeyen bir emoji yaratmasını sağlayan Memoji, aynı zamanda iPhone'un True Depth kamerasından da faydalanıyor. Bu sayede kullanıcıların yüz ifadeleri ve ağız hareketleriyle eşleşerek animasyonlu Memojiler ortaya çıkıyor.  

Eğer bir Android kullanıcısı olarak siz de Memoji oluşturmak istiyorsanız, aşağıdaki uygulamalara bir şans verebilirsiniz. 

Gboard Emoji Minis

Daha önce sizlere Googgle'ın klavyesi Gboard'un özelliklerinden birçok kez bahsettik. Şimdiye kadar GIF aracı ve Mors alfabesi gibi ilgi çekici özellikleriyle gündeme gelen Gboard aynı zamanda Emoji Minis adlı bir özelliğe de sahip. 

Emoji Minis, yüzünüzü tarayarak sizin için birbirinden farklı stil ve poza sahip emoji üretiyor. Bu emojileri kullanmak için Gboard'u telefonunuzun klavyesi olarak kullanmanız gerektiğini hatırlatalım. 

Eğer Gboard'u ilk kez kullanacaksanız, Emoji Minis oluşturmanın adımlarını aktarmakta fayda var. Gboard'u telefonunuza indirdikten sonra çıkartma ikonuna basın ve ardından artı ikonunu seçin. Açılan pencerede Sizin Minis'iniz seçeneğini göreceksiniz, bu alanda Oluştur tuşuna basarak Emoji Minis oluşturmaya başlayabilirsiniz. 

Gboard selfienizi çektikten sonra, Emoji mini, Tatlı mini ve Cesur mini başlıkları altında birbirinden farklı seçenekler sunuyor. Eğer oluşturulan emojinin sizi yansımadığını düşünüyorsanız, saç stilini göz yapısını ve birçok farklı detayı değiştirebiliyorsunuz. 

Samsung AR Emoji 

Sadece Galaxy S9, Galaxy S10, Note 9 ve Note 10'da bulunan Samsung AR Emoji özelliği, kısıtlı kapasitede Galaxy S8'de de kullanılabiliyor. 

Samsung AR Emoji'yi kullanmak için Kamera uygulamasında ön kamerayı kullanmanız gerektiğini belirtelim.. Öncelikle Kamera modları arasından AR Emoji'yi seçtikten sonra "Benim Emojimi Oluştur" düğmesine basarak Selfie çekmeniz gerekiyor. Sonrasında ise özellik üzerinden cinsiyetinizi ve giysilerinizi seçebiliyor ya da saçınızda ve yüzünüzde değişiklikler yapabiliyorsunuz. 

Tıpkı iPhone'da olduğu gibi Samsung'un Galaxy S9, Galaxy S10, Note 9 ve Note 10 cihazlarında hareketlerinizi ve mimiklerinizi aynalayan emojilerin videosunu çekmeniz mümkün. Bu özelliğin Galaxy S8'de aktif olmadığını da ekleyelim.

Bitmoji 

Şimdiye kadar Snapchat'in Bitmoji uygulamasını birçok kez ele aldık. Karikatür benzeri bir avatar oluşturmanızı sağlayan Bitmoji, yüzünüz tarıyor ve sizin benzerinizde bir dijital karakter oluşturuyor. Eğer yüzünüzün taranmasını tercih etmezseniz, sıfırdan bir Bitmoji oluşturabileceğinizi de ekleyelim. 

Bitmoji'yi oluşturduktan sonra kıyafet seçeneklerini belirleyebiliyorsunuz. Aynı şeilde Bitmoji'nin farklı durumlarda bulunan versiyonları arasında da seçim yapabiliyorsunuz. 

Bitmoji uygulaması doğrudan Snapchat'e entegre olsa da, oluşturduğunuz Bitmojiler Gboard Sticker sekmesinde de yer alabiliyor. Böylece WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarında Bitmoji'yi kolayca kullanabiliyorsunuz. 

Mojipop 

Mojipop yüzünüzü taradıktan sonra onu çizim tarzında karikatürlere dönüştürüyor. Aynı zamanda oluşturulan karikatürü birçok farklı çıkartmaya da dönüştüren Mojipop sayesinde arkadaşlar, seyahat ve aşk gibi birbirinden farklı temalarda çıkartmalara kavuşuyorsunuz.

Her ne kadar bazı içerikler sadece Premium üyelere özel olsa da, Mojipop'un ücretsiz kullanıcılara tatmin edici seviyede içerik sağladığını söylemek mümkün. Ücretsiz kullanıcılar 3 farklı emoji avatarı üretebiliyor ve bazı çıkartmalarda birden fazla kişi kullanabiliyor. Böylece Mojipop üzerinden arkadaşlarınızla birlikte olduğunuz çıkartmalar da üretebiliyorsunuz. 

Aynı zamanda kendine ait bir klavyeye sahip olan Mojipop, WhatsApp ve Facebook gibi platformlarda çıkartmalarınızı kullanmanızı da mümkün kılıyor. 

EMOJI Face Recorder

EMOJI Face Recorder, iPhone'un Animoji özelliğine benzese de tam olarak bir Memoji üretmenizi sağlamıyor. Yine de EMOJI Face Recorder'ın dikkate değer bir alternatif olarak konumlandığını söylemek mümkün.

Tek boynuzlu at, kirpi ve emojiler gibi farklı seçenekler arasından seçim yapmanızı sağlayan EMOJİ Face Recorder, mimiklerinizi ve yüz hareketlerinizi aynalıyor. Böylece ifadelerinizi bir kirpi ya da panda animasyonuna dönüştürebiliyorsunuz. Uygulamada, kaydettiğiniz animasyonların arka planını değiştirebileceğinizi de ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.