iPhone'da kullanabileceğiniz en iyi 5 GIF aracı

iPhone'da kullanabileceğiniz en iyi 5 GIF aracı

iPhone’un emoji klavyesi sayesinde artık emojileri kullanmak oldukça kolay. Ancak aynı kolaylık ne yazık ki GIFler için söz konusu değil. Mesajlaşma gruplarını renklendiren GIFleri paylaşmak için deneyebileceğiniz en iyi 5 iPhone GIF aracını sizlerle paylaşıyoruz.

1.Gboard:

GBoard iPhone’da kullanılabilecek en iyi klavyelerden biri olarak öne çıkıyor. Google aramalar, kaydırarak yazma özelliği emoji önerileri, çıkartmalar ve Gif arama özelliklerine sahip olan Gboard, iPhone kullanıcıları tarafından da sıkça tercih edilebiliyor.

Eğer siz de Gboard’a bir şans vermek isterseniz, uygulamayı indirdikten sonra ayarlar üzerinden genel’e ve Klavyeler’e giderek Gboard’a yetki verebilirsiniz. Bu adımın ardından Küre ikonuna basılı tutarak GBoard’a geçiş yapabileceğinizi belirtelim. 

Gboard ile mesajlarınıza GIF eklemek için ise GIF arama aracını kullanabilirsiniz. Kategoriler ya da arama çubuğu üzerinden ulaştığınız bir GIF’i üzerine basarak kopyalayabilir ve mesaj yazmak için kullandığınız alana yapıştırabilirsiniz. Böylece göndermeden önce GIF’in önizlemesini görebileceğinizi de söyleyelim.

2.GIF Keyboard:

iPhone kullanıcıları için önerebileceğimiz bir başka klavye de özellikleriyle öne çıkan GIF Keyboard. Bu klavyeyi aktif hale getirdikten sonra kategorilerine ya da anahtar kelimelerine göre GIF aratabilir, kalp butonunu kullanarak sevdiğiniz GIFleri favorilerinize ekleyebilirsiniz. Hatta klavye görünü üzerinden GIFleri gruplayabilir ve bu gruplara yeni GIFler ekleyebilirsiniz. Üstelik klavyenin profil düğmesi üzerinden favorilerinize ve GIF gruplarınıza ulaşmanız da mümkün. 

Ancak GIF Keyboard’un GIFlere metin ekleme özelliği diğer tüm özellikler arasından sıyrılarak klavyeyi bir çok kişinin gözdesi haline getirebiliyor. Metin ekleme özelliği sayesinde anlık mesajlaşmalarda seçtiğiniz GIF’e konuya uygun bir metin ekleyerek konuya dahil olabiliyor ve mizahını konuşturabiliyorsunuz.

3.Giphy:

GIF topluluğun temel taşı Giphy’yi bilmeyen yoktur. Sunduğu hizmeti bir web sitesinin ötesine taşıyan Giphy, bir süre önce kendini WhatsApp veya Instagram’da yapılan GIF aramalarının kaynağı olarak konumlandırdı.Giphy’nin uygulamasını trend GIFleri görüntülemek, kategorilerde keşfe çıkmak ve bir sohbet uygulamasında hızlıca GIF paylaşmak için kullanabilirsiniz.

Ancak yukarıda paylaştığımız örneklerin aksine Giphy’nin kullanıcılarına bir klavye sunmadığını belirtelim. Giphy’yi verimli bir şekilde kullanmak için ise uygulamasını açarak bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Böylece tüm cihazlarınızda ve Giphy’nin web sitesinde favori GIFlerinizi görüntüleyebileceksiniz.GIFleri paylaşmak için ise çıkan arama sonuçlarından istediğiniz GIF’i seçebilir ve üzerine basarak kopyalayabilirsiniz. Sonrasında mesajlaşma uygulamasını açarak bu GIF’i yapıştırabilir ve kolayca paylaşabilirsiniz.

Bu arada bir GIF’i, GIF ya da Canlı Fotoğraf olarak kamera rulosuna kaydedebileceğinizi de ekleyelim. GIF ile ilişkin olan Paylaş butonunu kullanarak Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda paylaşım yapmanız da mümkün.Sevdiğiniz GIFlere kolayca ulaşmak için tıpkı GIF Keyboard’da olduğu gibi kalp butonuna basarak onları favorilerinize ekleyebilirsiniz.

4.Giphy Cam:

Hazır bir GIF ile konuşulanlara tepki vermek istemeyenler için Giphy Cam, kendi GIFlerini oluşturma imkanı tanıyor. Fotoğrafları birbirine bağlayarak ya da bir iki fotoğrafınızdan bir döngü oluşturan Giphy Cam, aynı zamanda daha uzun videolar çekerek bunları GIF’e dönüştürmenizi sağlıyor.

Videoyu çektikten sonra istediğiniz yerde durdurabilir, kaydedip WhatsApp gibi uygulamalarda kolayca GIF olarak paylaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra uygulamadaki GIF filtrelerini deneyerek, oluşturduğunuz içeriği özgünleştirebilirsiniz. Bunun için GIFinizi oluşturduktan sonra aşağıda yer alan düzenleme seçeneklerine göz atmanız yeterli. Bu alandan filtre seçebilir, çıkartma, efekt veya metin ekleyebilirsiniz.

5.GIFWrapped

Giphy ve GIF Keyboard gibi uygulamalar favorilerinizi ve koleksiyonlarınızı kendi sunucularında saklıyor. GIFWrapped ise GIF kütüphanelerini kendi kontrolünde tutmak isteyen kullanıcılara güzel bir çözüm sunuyor. 

Bu ücretsiz uygulama aynı zamanda Giphy veritabanı üzerinden GIFlerinizi aramaya da yardımcı oluyor. GIFWrapped sayesinde GIFlerinizi kendi kütüphanenize kaydedebiliyor ve Dropbox hesabınızla eşleştirebiliyorsunuz. Böylece GIFlerinizi yedekleyebiliyor ve farklı cihazlar üzerinden bu GIFlere erişebiliyorsunuz.  

Bu arada GIFWrapped’in arayüzünün profesyonel bir iPhone uygulamasına benzer bir şekilde yapılandırıldığını da ekleyelim. Her ne kadar GIFlerin mizahi yapısından uzak bir duruş sergilese de  uygulamanın kullanımı oldukça kolay. Kullanıcılar GIFleri aratmak için Arama sekmesinden faydalanabiliyor, GIFleri seçmek için üzerine basıyor ve kütüphaneye eklemek için de Paylaş düğmesini kullanıyor. Son adımda ise GIF’i kopyalamak için Görseli kopyala seçeneğini kullanabileceğinizi ve sonrasında istediğiniz alana yapıştırabileceğinizi de ekleyelim.      

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.