Dijital banka Bnext kitlesel fonlama ile yatırım almayı sürdürüyor

İspanya’da faaliyet gösteren yeni nesil bankacılık girişimi Bnext, geçtiğimiz ay duyurduğu yatırım turunun ardından kitlesel fonlama yoluyla yatırım almaya devam ediyor.
Dijital banka Bnext kitlesel fonlama ile yatırım almayı sürdürüyor

Merkezi İspanya’nın başkenti Madrid’de bulunan yeni nesil bankacılık girişimi Bnext, geçtiğimiz ay duyurduğu 25 milyon dolarlık yatırımın ardından kitlesel fonlama yoluyla para toplamaya başladı. Seri A yatırım turunda DN Capital, Speedinvest, Cometa ve RedAlpine gibi yatırımcıların yer aldığı turda başarılı bir turu kapatan Bnext, başlattığı kitlesel fonlama ile daha fazla yatırım toplamayı hedefliyor.

Şu ana kadar 300 binden fazla aktif müşterisi bulunan Bnext, son 12 ayda 430 milyon Euro'luk hacimle 11 milyondan fazla işleme aracılık etti. Sunumunda İspanya’da neredeyse reklama ihtiyaç duymadan büyümeye devam ettiğini belirten şirket, kullanıcılarının kulaktan kulağa tavsiyeler yoluyla üye kazanımı gerçekleştirdiğine vurgu yapıyor. Bununla birlikte, kitlesel fonlama yöntemi ile yatırım toplayan bir bankacılık platformu da kullanıcıların ve bireysel yatırımcıların oldukça ilgisini çekiyor.

Kitlesel fonlama platformu Crowdcube’u kullanan İspanyol banka, 1 milyon Pound olarak belirlediği yatırım hedefinin şu anda çok ama çok üzerine çıkmış durumda. Bu yazıyı kaleme aldığım an itibariyle 2.5 milyon Pound'dan fazla para toplamayı başaran Bnext’e yatırımcı olma şansınız halen var. Benim de cüzi bir miktarla bu deneyimi yaşamak adına bir yatırım yaptığım dijital banka Bnext, şu ana kadar sayıları 4500’ü aşkın bireysel yatırımcıdan para toplamış durumda. Yatırım öncesi sizi ufak bir soru seti karşılıyor ve yaptığınız yatırımın riski ile ilgili net bir şekilde bilgilendiriliyorsunuz.

Yolculuğuna 2017 yılının başında yine benzer bir kitlesel fonlama hikayesi ile başlayan Bnext, yeni nesil banka olmanın hakkını tam anlamıyla veriyor, Çünkü Bnext’in kendi yatırımını da kitlesel fonlama aracılığıyla topluyor olması, müşterilerine müşteri oldukları bankanın ortağı olma şansını verdikleri için oldukça ilgi çekici bir konumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.