İspanya merkezli fintech girişimi Bnext, 25 milyon dolar yatırım aldı

Bnext, şu anda 300 binden fazla müşteriye sahip. Şirketin yeni yatırımdan önceki yatırımlarının toplamı ise 1,9 milyon dolar. 
İspanya merkezli fintech girişimi Bnext, 25 milyon dolar yatırım aldı

Madrid merkezli fintech girişimi Bnext, yeni yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. 2017 yılında hayata geçirilen ve bankacılığı şeffaflaştırmayı hedefleyen Bnext, şu anda 300 binden fazla müşteriye sahip. Şirketin yeni yatırımdan önceki yatırımlarının toplamı ise 1,9 milyon dolar. 

Bnext'in 25 milyon dolar topladığı ve DN Capital, Redalpine ve Speedinvest'in liderliği üstlendiği yatırım turuna, mevcut yatırımcılar Founders Future ve Cometa ile Enern, USM ve Conexo da katıldı. 

Bir Bnext hesabı açtığınızda, size bir kart gönderiliyor ve paranızı direkt olarak bu hesaba aktarabiliyorsunuz. Bu noktada Bnext hesaplarının teknik olarak banka hesapları olmadığını en baştan belirtelim, çünkü şirketin e-para lisansı bulunuyor. Ardından kartınızı kullanabiliyor ve dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir yabancı işlem ücreti ödemeden para harcayabilirsiniz. Ayrıca kartınızı Bnext'in mobil uygulamasını kullanarak isterseniz dondurabiliyor veya yeniden işleme açabiliyorsunuz.

Ayrıca geleneksel banka hesaplara Bnext uygulamasından bağlanmak da mümkün. Böylelikle kullanıcılar paralarını tek bir uygulamadan yönetebiliyorlar. Bnext, üçüncü parti şirketlerden de finansal ürünler sunarak bunu bir adım öteye taşıyor. Şirketin, kullanıcının ihtiyacı olanlar için tek finans uygulaması ile bir finans merkezi oluşturmak istediğinin oldukça açık olduğunu söyleyebiliriz. Bnext ile küçük ve orta ölçekli işletmelere para ödünç verebilir ve ekim ayında yayına alınan yeni özellikle birlikte faiz kazanabilirsiniz.

Şu anda sadece İspanya'da faaliyet gösteren girişim, ilerleyen dönemde Latin Amerika ve Meksika'da da hizmet vermeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.