BKM Express'te neler oluyor? Hizmet durdurma için süresi bugün dolan BKM Express'le ilgili sıcak gelişmeleri derledik!

Rekabet Kurumu'nun hizmetini sonlandırması kararını verdiği BKM Express için son gün bugün. Dün bazı üye işyerleri müşterilerine konuyla ilgili duyuru yaptı. Ancak bugün, BKM Express'in kapanmayacağına dair bilgiler dolaşmaya başladı. Hemen ardından BKM Express'in Twitter hesabından hizmetin sonlandırılmayacağı yönünde bilgilendirme yapıldı.
BKM Express'te neler oluyor? Hizmet durdurma için süresi bugün dolan BKM Express'le ilgili sıcak gelişmeleri derledik!

Bilindiği gibi, 21 Haziran 2019'da Rekabet Kurumu, BKM Express'in hizmetini sonlandırmasına karar verdi. Rekabet Kurumu'nun bu açıklamasında, ulusal dijital cüzdan olarak lanse edilen BKM Express'in, gerekçeli kararın tebliğ edilmesinden sonra 60 gün içinde hizmetini sonlandırmasına karar verildiği bildirilmişti. 9 Eylül 2019'da ise Rekabet Kurumu, karara dair detayları paylaştı ve BKM Express'in 3 Kasım 2019'da hizmetlerini sonlandıracağı kesinleşmiş oldu.

Soner Canko'dan bağış çağrısı

Bugün, BKM Express'in son faaliyet günüydü ancak dün akşamdan bu yana bazı hareketlilikler yaşandı. BKM Genel Müdürü Soner Canko, Twitter hesabından bir bağış çağrısı yaptı. BKM Express ile Darüşşafaka'ya bağışta bulunulması için takipçilerine bir çağrıda bulunan Soner Canko'nun "Bugüne özel bir bağışınızı alırım" mesajı ve sonrasında kullandığı emoji, kafalarda soru işaretlerine sebep oldu. 

 

BKM Express'ten "kapanmıyoruz" açıklaması 

Bugün öğlen 12:00'den itibaren BKM Express'in Twitter hesabından "BKM Express hizmeti 3 Kasım Pazar günü sonlandırılmayacaktır. Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz." açıklaması, konuyla ilgili paylaşımda bulunan kişilere yanıt olarak gönderildi. 

İşyerlerine "kapanmıyoruz" açıklamalı e-posta

Bugün ayrıca BKM Express kullanan üye işyerlerine bir bilgilendirme e-postası gönderildi. BKM tarafından gönderilen kısa açıklamada 3 Kasım Pazar günü saat 17:00 itibarıyla BKM Express hizmetlerinin verilememesine yönelik çalışmanın iptal edildiği bilgisi verildi. 

BKM tarafından BKM Express kullanan üye işlerlerine bu açıklama gönderildi.

"Rekabet Kurumu 1 gün daha verdi"

Dün akşam saatlerinden beri konuyu yakından takip ediyoruz. Bugünkü gelişmeler ışığında haber kaynaklarımla iletişime geçtim. Yarın (Pazartesi) konuyla ilgili kesin ve detaylı bilgi paylaşma şansım olacak. Ancak bugünden söyleyebileceğim tek şey, BKM Express için Rekabet Kurumu'ndan 1 gün süre alındığı yönünde. Muhtemelen yarın, BKM Express'in akıbeti belli olacak. 

Sektörel kaynaklardan da edindiğim izlenime göre, BKM Express'in hayatta kalması için bir ara formül aranıyor. 

"60 gün daha uzatıldı" iddiası

Sektörel haber kaynaklarımdan birinden aldığım bilgiye göre Bankalararası Kart Merkezi, Rekabet Kurumu ile yaptığı görüşmelerle BKM Express için 60 gün ek süre aldı. Bu zaman içinde BKM Express'in hayatını sürdürmesi için formüller üzerinde çalışılacak. 60 gün iddiası henüz doğrulanmış değil.

BKM Express bağımsız bir yapı mı olacak?

Muhtemel formüllerden biri, BKM Express'in BKM'den ayrılarak farklı bir yapı olarak yoluna devam etmesi olacak. Bankaların azınlık hissedarı olacağı bir yapı üzerinde çalışılıyor olabilir. Bu veya benzer bir formülün hayata geçirilmesi için 1 günün yeterli olmayacağı aşikar. Muhtemelen 60 günlük bir ek süre alındı. Yeni yılın ilk günlerinde BKM Exress'in farklı bir isim ve kurumsal yapılanma ile karşımızda olması muhtemel.

Bu anlamda bir başka seçenek de, BKM Express'in başka bir ödeme kuruluşuna satılması. Bu ihtimal de sektör tarafından yakından izleniyor. İlgilenen şirketler olduğunu biliyoruz. 

Yerli ve milli dijital cüzdanı Rekabet Kurumu da korumak istiyor

BKM Express'in varlığını sürdürmesi konusunda bir başka etken ise pazardaki oyuncuların büyük bölümünün yabancı olması. Yerli ve milli bir dijital cüzdanın pazarda etkin olarak bulunması konusunda Rekabet Kurumu da hassas. Bu yüzden, alınacak ek süreyle birlikte yeni bir yapılanma için BKM'nin ve bankaların yeterli zamanı olacak. 

Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yarınki açıklamaları yine Webrazzi olarak yine ilk biz özel olarak duyuracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.