Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde bankaların uyguladığı komisyonlara gelen sınır yarın başlıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan tebliğ değişikliği ile kartlı işlemlerin ertesi gün nakde çevrilmesi halinde işletmelerin bankalara ödeyeceği komisyona sınır getirildi.
Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde bankaların uyguladığı komisyonlara gelen sınır yarın başlıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bankaların kredi kartı ile yapılan alışverişlerde üye iş yerlerinden alabileceği komisyon oranını yüzde 1.6 üst sınır ile belirlediğini daha önce sizlere aktarmıştık.

Söz konusu yüzde 1,60'lık komisyon sınırı 1 Kasım yani yarından itibaren uygulanmaya başlanacak. Kısacası Merkez Bankası tarafından yapılan tebliğle birlikte daha önce bankalar tarafından serbestçe belirlenen üye iş yeri komisyon oranları için bir üst sınır belirlendi.

Üye iş yerine uygulanacak komisyon oranının üst sınırının daha önce bankalar tarafından serbestçe belirlendiğini ve yüzde 3'lere kadar çıktığını belirten İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, alınan bu kararla birlikte küçük işletmelerin günlük nakit ihtiyaçlarını çok daha ucuz maliyetle finanse edebileceklerini dile getirdi. Kredi kartıyla yapılan alışverişlerin 2018 yılında 700 milyar TL'lik bir büyüklüğe ulaştığını da dile getiren Avdagiç, böylesi önemli bir ödeme aracında komisyonların farklılığının ve yüksekliğinin işletmelere büyük bir yük getirdiğini de sözlerine ekledi.

Buna karşılık ödeme kuruluşları ise konuyla ilgili oldukça sıkıntıdadalar. 15 gün içinde Resmi Gazetede yayınlanan ve yarın uygulamaya girecek düzenleme ile hem yıl sonu planlaları hem de gelecek planları değişmiş durumda. Yurt dışından yatırımın gözdesi diyebileceğimiz Fintech sektörünün yeni komisyon oranları ile nasıl bir yaklaşıma sahip olacağını ise birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.