5G destekli iPhone modelleri Qualcomm’un X55 5G modemini kullanacak

Qualcomm’un X55 5G modemi Apple tarafından üretilecek olan ve adının A14 Bionic olması beklenen işlemci ile entegre bir şekilde çalışacak
5G destekli iPhone modelleri Qualcomm’un X55 5G modemini kullanacak

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında iPhone modellerin 5G teknolojisini 2020 yılında kullanmaya başlayacağını sizlere aktarmıştık. Temmuz ayında ise Apple, Intel'in 5G mobil modem birimini 1 milyar dolara satın almıştı. Bugün ise yeni bir rapor ile karşımıza çıkan Nikkei, önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan 5G destekli iPhone modellerinin Qualcomm’un X55 5G modemini kullanacağını iddia etti. 

Qualcomm’un X55 5G modemi Apple tarafından üretilecek olan ve adının A14 Bionic olması beklenen işlemci ile entegre bir şekilde çalışacak. Apple tarafından üretilecek olan yeni işlemcinin 5 nanometre üretim teknolojisi ile üretilmesi bekleniyor.

5 nanometre üretim teknolojisi sayesinde işlemciler daha verimli bir şekilde çalışacak. 5 nanometre üretim teknolojisinin sadece Apple tarafından kullanılmadığını da ekleyelim. Huawei de 5 nanometre üretim teknolojisi ile geliştirilmiş bir işlemci üzerine çalışıyor.

2019 yılının yaz aylarında Qualcomm ile arası bozulan ve davalık olan Apple, kendi 5G modemini üretmek için Intel'in 5G birimini satın almıştı. Paylaşılan bilgilere göre Apple, 80 milyonu aşkın 5G destekli iPhone modeli satmayı hedefliyor. Apple'ın 5G teknolojisi konusunda rakiplerinin gerisinde kaldığını da ekleyelim.

Hatırlatmak gerekirse Samsung, Huawei, Oppo ve Xiaomi gibi önemli akıllı telefon üreticileri şimdiden 5G destekli akıllı telefon modellerini tanıttı. Önümüzdeki yıl tanıtılacak olan yeni iPhone modelleri ile ilgili ortaya atılan bir diğer iddia ise parmak izi teknolojisi ile ilgili. Paylaşılan bilgilere göre yeni iPhone modelleri ekran içine gömülü parmak izi sensörüne sahip olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.