Facebook ve Instagram "imalı" emojiler içeren yorumları platformundan kaldırıyor

Facebook'un yeni Topluluk Standartlarına göre patlıcan, şeftali ve su damlaları gibi cinsel imalar içeren emojilerin yer aldığı yorumlar kaldırılacak.
Facebook ve Instagram

Facebook ve Instagram cinsel imalar için kullanılan emojilerin yer aldığı yorumları platformundan kaldıracağını duyurdu. Yorumların kaldırılmasına sebep olan emojiler arasında patlıcan, şeftali ve su damlaları gibi emojileri yer alıyor. Facebook'un yeni Topluluk Standartlarına göre bu emojiler bağlamsal olarak spesifik bir şekilde ve genel olarak cinsel konular için kullanılıyor.

Yeni topluluk standartları kapsamında Facebook ve Instagram'ın cinsiyet, çıplaklık veya cinsellik ile bağlantılı “dolaylı veya dolaysız” içerik talep eden veya yerleştiren kullanıcıları işaretleyecek. 

Şimdiye kadar belli terimleri emojiler ile ifade etmeye çalışan kullanıcıların, bundan sonra emojileri kullanmakta zorlanacağı düşünülüyor. Facebook ve Instagram, özellikle sanatçılar tarafından sansür konusunda eleştirilirken, emojileri kullanacak olan kişilerin de mercek altına alınması dikkat çekti.

Öte yandan aynı emojilerin kötü niyetli kişiler tarafından kullanıcılara gönderilerek, kullanıcıların taciz edildiğini düşünürsek, şirketin uygulayacağı yeni topluluk kurallarının platformu daha temiz tutmaya yönelik atılan önemli bir adım olduğunu da söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.