Apple yeni kablosuz kulaklığı AirPods Pro’yu tanıttı!

Sessiz sedasız yeni bir ürün tanıtan Apple, AirPods Pro modelini resmen görücüye çıkardı.
Apple yeni kablosuz kulaklığı AirPods Pro’yu tanıttı!

Apple'ın ilk tamamen kablosuz kulaklık modeli olan AirPods tanıttığını sizlere 2016 yılının Eylül ayında aktarmıştık. Aradan geçen 3 yılda AirPods modelinin tasarımını değiştirmeyen Apple, geçtiğimiz aylarda sadece kablosuz şarj özelliğine sahip olan yeni bir AirPods modeli duyurmuştu.

Dün ise sessiz sedasız yeni bir model tanıtan Apple, AirPods Pro modelini resmen görücüye çıkardı. Pro takısından da anlaşılabileceği üzere standart AirPods'tan farklı olarak yeni özelliklere sahip olan AirPods Pro'nun en önemli özelliği ise "Aktif Gürültü Engelleme" teknolojisi.

Tamamen yeni bir tasarım anlayışı ile karşımıza çıkan AirPods Pro, pazarda yer alan rakipleri gibi kulakiçi kulaklık tasarımına sahip durumda. IPX4 sertifikası sayesinde suya ve tere karşı dayanıklı olan AirPods Pro, tek şarj ile 5 saate kadar dinleme süresi sunuyor. Aktif Gürültü Engelleme ve Şeffaf Mod özellikleri kapalıyken ise 5 saate kadar dinleme süresi sunan AirPods Pro, kablosuz şarj destekli bir şarj kutusuna da sahip.

AirPods Pro modelinin şarj kutusu tıpkı eski modellerde de olduğu gibi bir powerbank olarak da kullanılabiliyor. Şarj kutusu ile birlikte AirPods Pro modelinin 24 saatten fazla dinleme süresi sunduğunu da ekleyelim. Hızlı şarj teknolojisine de sahip olan AirPods Pro, 5 dakikalık şarj ile 1 saatlik dinleme süresi sunuyor.

2. nesil AirPods modelinde de kullanılan H1 çipini kullanan AirPods Pro, Bluetooth 5.0 bağlantı teknolojisini kullanıyor. Son olarak AirPods Pro modelinin yurt dışında 249 dolar, ülkemizde ise 1899 TL fiyat etiketi ile satışa sunulacağını da ekleyelim. Karşılaştırmak gerekirse 2. nesil AirPods modeli ülkemizde 1099 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. 

Yurt dışında 30 Ekim tarihinde ön siparişe açılacak olan AirPods Pro modelinin ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.