Google, Stadia platformu için oyun geliştirecek!

Google, Stadia platformu için bir oyun stüdyosu kurduğunu duyurdu. Google tarafından kurulan oyun stüdyosunda bulut tabanlı oyun abonelik servisi Stadia için oyunlar geliştirilecek.
Google, Stadia platformu için oyun geliştirecek!

Google'ın bulut tabanlı oyun abonelik servisi olarak konumlandırdığı Stadia'dan ilk olarak geçtiğimiz Mart ayında sizlere bahsetmiştik. İlk etapta 14 ülkede kullanıma sunulacak olan oyun abonelik servisinin 19 Kasım tarihinde kullanıma sunulacağı ise geçtiğimiz hafta düzenlenen "Made By Google 2019" etkinliğinde duyurulmuştu.

Bildiğiniz gibi Google bir oyun geliştiricisi değil. Bu nedenle Stadia platformunun içinde 3. parti oyun geliştiricilerinin oyunlarının yer alması bekleniyordu. Bugün bu konu özelinde bir açıklama yapan Google, Stadia platformu için bir oyun stüdyosu kurduğunu duyurdu. Google tarafından kurulan oyun stüdyosunda bulut tabanlı oyun abonelik servisi Stadia için oyunlar geliştirilecek.

Kısacası Google, tıpkı Netflix gibi kendi servisi için orijinal içerikler üretecek. Kanada'nın Montreal şehrinde kurulan oyun stüdyosunun başına ise "Assassin's Creed" oyunları ile tanınan Jade Raymond getirildi. Kurulan Stadia oyun stüdyosunun Google tarafından kurulacak olan tek oyun stüdyosu olmayacağını da ekleyelim.

Stadia ve oyun sektöründeki planları ile ilgili açıklamalar yapan Google, gelecekte Stadia için daha fazla oyun stüdyosu kuracağını da paylaştı. Kurulacak oyun stüdyolarının ne zaman, nerede kurulacağı ve geliştirilecek olan oyunlarlar ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.