Made By Google 2019 etkinliğinde neler tanıtıldı?

New York'ta "Made By Google 2019" adında bir etkinlik düzenleyen Google, yeni ürünlerini gözler önüne serdi.
Made By Google 2019 etkinliğinde neler tanıtıldı?

10 Eylül tarihinde düzenlenen bir etkinlikle birlikte Apple'ın yeni donanım ve yazılım ürünlerini tanıttığını sizlere aktarmıştık. Apple'ın ardından ise sıra bir başka teknoloji devi olan Google'a geldi. Dün New York'ta "Made By Google 2019" adında bir etkinlik düzenleyen Google, yeni ürünlerini gözler önüne serdi. Bu haberimizde Google'ın tanıttığı teknolojilere yakından bakacağız. Tanıtılan donanım ve yazılım ürünlerini aşağıda bulabilirsiniz.

Google Stadia

Google'ın bulut tabanlı oyun abonelik servisi olarak karşımıza çıkan Google Stadia'dan ilk olarak geçtiğimiz Mart ayında sizlere bahsetmiştik. Dün gerçekleşen etkinlikte Google Stadia'nın ne zaman kullanıma sunulacağı açıklandı. Paylaşılan bilgilere göre merakla beklenen abonelik servisi 19 Kasım tarihinde belirlenen ülkeler için kullanıma sunulacak. Maalesef bu ülkeler arasında Türkiye'nin bulunmadığını da ekleyelim.

Pixel Buds

Google'ın gerçek zamanlı çeviri yapan yapabilen Bluetooth kulaklığı olan Pixel Buds, 2017 yılının Ekim ayında tanıtılmıştı. Gerçekleştirdiği etkinlikte Pixel Buds modelinin yeni versiyonunu da tanıtan Google, ilk Pixel Buds modelinden farklı olarak tamamen kablosuz kulaklık modeline geçiş yaptı. 2020 yılının bahar aylarında satışa sunulacak olan yeni Pixel Buds modelinin fiyatı ise 179 dolar olacak.

Pixelbook Go

Google'ın Chrome OS işletim sistemi ile kullanıma sunduğu Chromebook modellerini sizlere daha önce aktarmıştık. 2017 yılında Stylus destekli Google Pixelbook'u tanıtan Google, yeni Chromebook modeli olan Pixelbook Go'yu tanıttı. 13,3 inç büyüklüğünde ekran, 16 GB RAM ve 256 GB dahili depolama gibi özelliklere sahip olacak olan Pixelbook Go modeli 649 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak.

Nest Aware

Gerçekleşen etkinlikte 3 yeni Nest ürününü de tanıtan Google, Nest Aware ile Nest kameralarına buluta kayıt özelliğini getiriyor. Nest Minis ve Nest Hubs modellerine güvenlik özellikleri de kazandıracak olan Nest Aware, aylık 6 dolardan başlayan fiyat etiketlerine sahip.

Nest Wifi

Geçtiğimiz haftalarda Google'ın Wifi mesh routerı ile Google Home hoparlörlerini birleştireceği ve ortaya yeni bir ürün çıkaracağı konusunda sızıntılar karşımıza çıkmıştı. Söz konusu haberler doğru çıktı ve Google, Nest Wifi adında hem bir hoparlör hem de Wifi mesh routerı olan yeni bir modeli tanıttı. 4 Kasım tarihinde satışa sunulacak olan Nest Wifi, 269 dolardan başlayan fiyatlarla sahip olacak.

Yeni Nest Mini

Daha önce Google Home Mini olarak karşımıza çıkan model isim değiştirerek Nest Mini oldu. Makine öğrenimi ve daha hızlı tepki verebilmesi için yeni bir işlemciye de sahip olan Nest Mini, 22 Ekim tarihinde 49 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

Pixel 4 ve Pixel 4 XL

Google'ın sevilen Pixel akıllı telefon ailesinin yeni modelleri olan Pixel 4 ve Pixel 4 XL modelleri de düzenlenen etkinlikle birlikte tanıtıldı. Pixel 4 modeli 5,7 inç büyüklüğünde ekran ve 2 bin 800 mAh büyüklüğünde bir pil ile gelirken, Pixel 4 XL modeli ise 6,3 büyüklüğünde bir ekran ile 3 bin 700 mAh büyüklüğünde bir pil kullanacak. Her iki model de Snapdragon 855 işlemcisine ve 6 GB RAM'e sahip olacaklar. Çift kameraya sahip olacak olan Pixel 4 ailesi, 12 ve 16 megapiksellik kameralar kullanacak. Pixel 4 modeli 799 dolardan, Pixel 4 XL modeli ise 899 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.