Yapay zeka temelli sağlık girişimi Healx, 56 milyon dolar yatırım aldı

Cambridge merkezli, nadir hastalıklar için yeni tedavileri keşfetmeye yardımcı olan sağlık uygulaması Healx, B Serisi yatırım turunda 56 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka temelli sağlık girişimi Healx, 56 milyon dolar yatırım aldı

Cambridge merkezli, nadir hastalıklar için yeni tedavileri keşfetmeye yardımcı olan sağlık uygulaması Healx, B Serisi yatırım turunda 56 milyon dolar yatırım aldı. Atomico'nun liderliği üstlendiği yatırım turuna, Intel Capital, Global Brain, btov Partners, Balderton Capital, Amadeus Capital Partners ve Jonathan Milner katıldı.

Healx, yeni finansmanı, şirketin “terapötik boru hattını” geliştirmek ve nadir görülen ilaç keşiflerini çok daha verimli hale getirmek amacıyla hasta gruplarıyla ortak olan global Rare Treatment Accelerator programını hayata geçirmek için kullanılacağını söyledi. Daha geniş bir şekilde belirtmek gerekirse amaç, yeni tedaviler keşfetmek ve bunları, 24 ay içinde kliniğe taşımak olarak açıklanıyor. 

Healx kurucu ortağı ve CEO'su Dr. Tim Guilliams, şu anda dünya çapında 400 milyon insanı etkileyen 7 binden fazla nadir hastalık bulunduğunu ve bu hastalıkların yüzde 95'inin hala onaylanmış tedavilerinin bulunmadığını söylüyor. Guilliams, Healx'in bu sorunlara çözüm getireceğini de belirtiyor.

Tim Guilliams, yeni ilaçların geleneksel keşif modeli ve klinik gelişiminin maliyetler, zaman çizelgeleri ve etkinlik açısından çok pahalı olduğunu; pazara yeni bir ilaç getirmenin tipik olarak 2-3 milyar dolar gibi bir maliyeti ortaya çıkardığını ve bu ilaçlarının gelişmesinin 12-14 yıl kadar sürdüğünü söylüyor. Guilliams, mevcut modelin küçük bir hasta popülasyonuna sahip hastalıklar için işe yaramadığının altını çiziyor. Bu yüzden ihtiyaç duyulanın, mevcut ilaçların alternatif kullanımlarını keşfetmek için yapay zeka kullanmak olduğunu belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.