Hepsiburada'nın ödeme sistemi Hepsipay, Havucum.com'a satılıyor

Hepsiburada.com'un bir iştiraki konumunda olan ve hisselerinin tamamı Hepsiburada.com'un elinde olan Hepsipay sistemi, Havucum.com'a satılıyor.
Hepsiburada'nın ödeme sistemi Hepsipay, Havucum.com'a satılıyor

Hepsiburada.com'un ödeme sistemi olarak karşımıza çıkan Hepsipay'den ilk olarak 2016 yılının Nisan ayında sizlere bahsetmiştik. Bugün karşımıza bilgilere göre Hepsipay ödeme sistemi satılıyor. Hepsiburada.com'un bir iştiraki konumunda olan ve hisselerinin tamamı Hepsiburada.com'un elinde olan Hepsipay sistemi, Havucum.com'a satılıyor.

Hatırlatmak gerekirse 2015 yılında kurduğu D Ödeme adlı elektronik para ve ödeme şirketiyle ödeme sistemleri alanına giriş yapacağını duyuran Hepsiburada.com, ilerleyen dönemde kendi ödeme sistemi olan Hepsipay'i kullanıma sunmuştu. 

D-Ödeme Elektronik ve Para Ödeme Hizmetleri ismi ile satılacak olan Hepsipay'i satın alacak olan Havucum.com ise temelde bir anket şirketi olarak hizmet veriyor. 2018 yılında dört arkadaş tarafından kurulan Havucum.com, online ödeme sistemleri üzerine faaliyet gösteren Gateinside'ın çatısı altında 2019 yılında faaliyete geçti. Söz konusu satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim. 

Güncelleme: Aldığımız bilgiye göre Ödeme kuruluşlarıyla ilgili yetkilerin BDDK'dan TCMB'ye devriyle ile birlikte taraflar satıştan vazgeçti, ilgili satış gerçekleşmedi. hepsipay, Hepsiburada'nın altında faaliyet göstermeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.