Facebook arama reklamlarını reklam verenlere açtı

Bu yeni reklam modeli sayesinde markalar, Haber Kaynağı ve Marketplace arama sonuçlarında reklam yayınlayabilecek. 
Facebook arama reklamlarını reklam verenlere açtı

Geçtiğimiz yıl arama reklamlarını test etmeye başlayan Facebook, özelliği tüm reklam verenlere açtığını duyurdu. Özellik sayesinde reklam verenler Haber Kaynağı ve Marketplace arama sonuçlarında reklam yayınlayabilecek. 

Facebook arama motoru reklamları e-ticaret, perakende ve otomotiv sektörlerine yönelik aramalar esnasında kullanıcıların karşısına çıkacak. Reklamların sadece mobil üzerinden gösterileceğini de ekleyelim.  

Facebook Ürün Yönetimi Direktörü Nipoon Malhatra yaptığı açıklamada reklam verenlerin ve kullanıcıların arama sonuçlarındaki reklamları değerli bulduğunu dile getirerek, bu nedenle arama motoru reklamlarını daha geniş bir kitlenin kullanımına açtıklarını ifade etti. 

Eğer siz de bu yeni reklam modelini denemek isterseniz, Haber Kaynağı reklamları için Otomatik Reklam Alanları'nı seçebilirsiniz. Aynı şekilde Reklam Yöneticisi üzerinden bir Haber Kaynağı reklamı oluştururken Facebook Arama Sonuçları seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Bu arada arama sonuçları reklamlarının tek başına bir seçenek olarak öne çıkmadığını belirtelim. Bu nedenle reklamlarının arama sonuçlarında çıkmasını isteyen reklam verenlerin, Haber Kaynağı reklamlarını kullanması gerekiyor. 

Arama sonuçlarında çıkacak olan reklamların hedeflemesinde ise aramalarda kullanılan alakalı anahtar kelimelerinin yanı sıra, reklam verenin seçtiği insan tabanlı hedefleme seçenekleri de temel alınıyor.

Bu noktada anahtar kelimelerin, reklam veren tarafından değil, Facebook tarafından belirlendiğini ekleyelim.  Facebook bu anahtar kelimeleri belirlerken, reklam metni, ürün, kategori, başlık ve açıklama gibi reklam özelliklerini dikkate alıyor. 

Aslına bakarsanız ilk olarak 2012 yılında Sponsored Results özelliğini deneyen Facebook bu reklam modelini 2013 yılında sonlandırmıştı. Bir yıllık test sürecinin ardından arama reklamlarını yeniden hayata geçirmeye karar veren şirket bu sayede reklam gelirlerini çeşitlendirirken, markaların platformdaki rekabetini de güçlendirecek.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.