Paola Bonomo: "Girişim ve Scale-up arasındaki fark köy ve şehir arasındaki farka benziyor"

ScaleUp Summit etkinliği Aslı Kurul Türkmen'in açılış konuşması ve İlker Koçer'in sunumunun ardından "The World is Our Oyster" paneli ile devam ediyor
Paola Bonomo:

Webrazzi olarak medya sponsorları arasında yer aldığımız ScaleUp Summit etkinliği, tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlik Aslı Kurul Türkmen'in açılış konuşması ve İlker Koçer'in sunumunun ardından bir panel ile devam ediyor. Endeavor Catalyst yönetici direktörü Allen Taylor'ın moderatörlüğünü üstleneceği "The World is Our Oyster" panelinin konuşmacıları arasında ise Resultados Digitais CEO'su ve kurucu ortağı Eric Santos, Italian Angels for Growth'tan Paola Bonomo ve Twiga Foods kurucu ortağı Peter Njonjo yer alıyor.

Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduğunu ve yılda birkaç kez Türkiye'ye geldiğini dile getiren Allen Taylor, Türkiye'deki girişimcilere ve girişim ekosistemine hayran olduğunu da paylaştı. Girişimlerin öneminden bahseden Taylor, tüm girişimlerin bir problemi çözmek ile yola çıktıklarını da dile getirdi.

Kenya merkezli bir girişim olduklarını ve 2013 yılında yola çıktıklarını dile getiren Twiga Foods kurucu ortağı Peter Njonjo, Afrika özelinde yiyecek ve tarım sektörlerine odaklandıklarını da paylaştı. Resultados Digitais'in ikinci şirketi olduğunu dile getiren Eric Santos, Resultados Digitais ile hepsi bir arada bir dijital pazarlama servisi sunmayı hedeflediklerini paylaştı.

Bir girişime yatırım kararı almanın oldukça zor ve uzun bir süreç olduğunu paylaşan Paola Bonomo, bugüne kadar yaşadığı en hızlı exitin yatırımdan 3 yıl sonra gerçekleştiğini dile getirdi. Geçtiğimiz yıllarda bir SaaS şirketine yatırım yaptıklarını paylaşan Bonomo, 3 yıl içinde exit yaptıklarını ve girişim ekosistemine baktığımızda bu exitin oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştiğini de paylaştı.

Bir Scale-up'ın nasıl belirlenebileceği ile ilgili soruya girişim ve Scale-up olmak arasındaki farklı köy ve şehir arasındaki farka benzeterek cevap veren Bonomo, Scale-up'ların girişimlere oranla daha kalabalık ekiplere sahip olduklarını da paylaştı.

Hala bir girişim olduklarına inandıklarını belirten Eric Santos, şu an 700'ü aşkın çalışana sahip olduklarını da dile getirdi. Daha önce Coca-Cola'da çalıştığını ve o dönemde çok fazla veri ile çalışmayı öğrendiğini dile getiren Peter Njonjo, Twiga Foods'ta ise farklı bir çalışma biçimine sahip olduklarına ve  Coca-Cola'daki kadar büyük bir veriye sahip olmadıklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.