Apple hisse değeri yükselişiyle, dünyanın en değerli şirketi ünvanını geri aldı

Piyasa değeri Cuma günü 1.065 trilyon dolar değerine ulaşan Apple, yeniden en değerli şirket oldu. Bu arada ayrıca Interbrand'in yıllık raporunda dünyanın en değerli markası ilan edildi.
Apple hisse değeri yükselişiyle, dünyanın en değerli şirketi ünvanını geri aldı

Apple Cuma günü piyasa kapitilizasyonu bazında yeniden dünyanın en değerli şirketi unvanına erişti. Bu konuda 1.063 trilyon dolar piyasa değerine sahip olan Microsoft'u geride bırakan şirket, ABD saatiyle sabah 11.20 itibariyle 1.065 trilyon dolar değerine ulaştı. 

Microsoft, 25 Nisan'dan bu yana piyasa değeri en yüksek şirket olarak konumlanıyordu. Bu noktada Microsoft'un ilk kez 25 Nisan'da çeyrek başına elde ettiği kazancın 1 trilyonu geçtiğini de hatırlatalım.

Geçtiğimiz haftalarda sizlere aktardığımız üzere, Wall Street analistleri hali hazırda yükseliş gösteren Apple hisse değerlerinin iPhone satışlarıyla ilişkili olarak daha da yükseleceğini belirtmişti. Bu gelişmeyle birlikte Microsoft hisseleri Cuma günü elden çıkarılırken, şirketin hisse değeri yüzde 2.2 oranında düşüş yaşadı. Apple ise gün içinde sadece yüzde 0.4'lük bir düşüş yaşadı.

Apple'ın yeniden zirveye yerleşmesiyle birlikte dünyanın en değerli şirketlerinin sıralaması da değişti. Marka danışmanlığı şirketi Interbrand, Cuma günü yayınladığı rapor ile Apple'ı dünyanın en değerli markası olarak ilan ederken, Microsoft'u bu konuda dördüncü sıraya yerleştirdi. 

2019'un en değerli 10 şirketi: 

  1. Apple
  2. Google
  3. Amazon
  4. Microsoft
  5. Coca-Cola
  6. Samsung
  7. Toyota
  8. Mercedes
  9. McDonalds
  10. Disney

Interbrand'in bu sıralamayı oluştururken, marka gücü, marka tarafından şirkete kazandırılan değer ve markanın planlarının dikkate alandığını belirtelim. Apple'ın üst üste yedi yıldır Interbrand'in yıllık raporlarında zirvede yer almayı başardığını da eklemekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.