Volvo, taşımacılığa odaklanan otonom araçlar üretmek için yeni bir şirket kurdu

Ocak 2020'de resmiyet kazanacak olan Volvo Autonomous Solutions, otonom ulaşım çözümlerinin geliştirilmesi, ticarileştirilmesi ve satışının hızlandırılmasına odaklanacak.
Volvo, taşımacılığa odaklanan otonom araçlar üretmek için yeni bir şirket kurdu

Volvo Group, otonom ulaşım araçlarına odaklanacak olan yeni bir işletme kurdu. İşletme kapsamında üretilecek otonom araçların, madencilik, limanlar taşımacılığı ve lojistik gibi endüstrilerde faaliyet göstermesi bekleniyor, 

Bu arada Volvo'nun hali hazırda bu sektörlerde otonom teknoloji kullandığını belirtmekte fayda var. Gothenburg'taki limanlardan birinde kullanılan Volvo'nun ürettiği sürücüsüz araçlar, aynı şekilde birkaç maden ve taş ocağında da hizmet veriyor. 

Otonom araçların sadece son kullanıcılar tarafından değil aynı zamanda bu tarz sektörlerde de aktif olarak kullanılması, Volvo'yu endüstriyel olarak hizmet veren bir işletme kurmaya teşvik etmiş olabilir.

Volvo Autonomous Solutions ismindeki bu yeni şirket, otonom ulaşım çözümlerinin geliştirilmesi, ticarileştirilmesi ve satışının hızlandırılmasına odaklanacak. Şirketin,  büyük miktarlarda mal ve malzemenin, önceden tanımlanmış güzergahlarda taşınmasını sağlayacağını da ekleyelim.

Müşterilerden bu sektör odağında çok fazla soru aldığını belirten Volvo Group’un Başkanı ve CEO'su Martin Lundstedt, sektörün büyümesine yönelik beklentilerinin müşterilerin geri bildirimleriyle oluştuğunu dile getirdi. 

Son olarak Volvo Autonomous Solutions'ın 2020'nin Ocak ayına kadar Volvo Group'un altında faaliyet gösteren resmi bir şirket olarak konumlanmayacağını ekleyelim. Yine de şirket bu yeni yapı için yönetim kadrosu arayışı içine girdi. Önümüzdeki dönemde, Tıpkı Tesla'nın otonom tırları gibi Volvo'nun da lojistik araçlarını yollarda göreceğimizi söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.