Otonom tırlarla araç sahipliği de değişiyor: Volvo'dan taşıma başına ücretlendirme

Otonom tırlarla araç sahipliği de değişiyor: Volvo'dan taşıma başına ücretlendirme

İsveçli araç üreticisi Volvo, otonom kamyonlarının ticari amaçla şirketlerin kullanımına açmaya hazırlanıyor. Bir süredir Norveç'teki bir maden yatağında test edilen otonom kamyonlara kontrolün 2019 yılının sonunda verilmesi bekleniyor.

2018 yılı boyunca yapılan test çalışmalarında altı otonom kamyon, 5 kilometrelik bir mesafede kireç taşlarının taşınması konusunda teste tutuldular. Araçların otonom olması kadar, uygulamada dikkat çeken önemli nokta ise maden şirketinin otonom kamyonları bir taşıma çözümü olarak satın alması. Volvo taşıdığı her ton başına şirkete fatura kesmeyi planlıyor.

Rekabetin yoğun yaşandığı madencilik sektöründe, Brønnøy Kalk Maden Şirketi uygulamadan oldukça memnun. Maden Genel Müdürü Raymond Langfjord, “Bu bizim için önemli bir adım” diyor ve ekliyor: “Sektördeki rekabet zorlu. Verimliliğimizi uzun vadede sürekli olarak artırmak istiyoruz. Teknolojideki ve dijital çözümlerde yeni fırsatlardan yararlanma konusunda net bir vizyonumuz var.  Sürdürülebilirlik ve güvenlik konusuna odaklanan güvenilir ve yenilikçi bir ortak arıyorduk.”

Anlaşma, madencilik, şeker kamışı toplama ve çöp toplama ile ilgili  otomasyon projelerini takip ediyor. Ancak tüm bu projelerin hayata geçmesi için Volvo'nun daha fazla süreye ihtiyacı var. Volvo, bu projeleri 2020'nin sonunda hayata geçirmeyi planladıklarını duyurmuştu.

Volvo'nun otonom kamyonları sınırlı bir alanda hizmet verse de, otonom çözümler sunmaya yönelik somut adımlar atması oldukça heyecan verici. Beş kilometrelik mesafede kireçtaşı taşımaya hazırlanan Volvo'nun otonom kamyonları, başlangıç ve hedef merkeze kadarki tüm sürüş süreçlerini kendisi kontrol edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.