Juul mango, krema, meyve ve salatalık aromalı ürünlerin satışını durdurdu

San Francisco yetkililerinin 2020'de FDA onayını almayan e-sigaraların satış ve dağıtımının durdurulacağını açıklamasının ardından, FDA tarafından yazılan bir değerlendirme ile Juul'un aromalı nikotin ürünlerinin satışı durduruldu. 
Juul mango, krema, meyve ve salatalık aromalı ürünlerin satışını durdurdu

Geçtiğimi aylarda San Francisco yetkililerinin, 2020'de Juul ve diğer e-sigara satışlarını yasaklayacağını duyurmuştuk. Yetkilier, yatptıkları açıklamada FDA onayını almayan e-sigaraların satışının ve dağıtımının yasaklanacağını belirtmişti. Bu açıklamanın ardından FDA tarafından yazılan bir değerlendirme ile Juul'un aromalı nikotin ürünlerinin satışı durduruldu. 

Bundan sonra Juul'un mango, krema, meyve ve salatalık aromalı ürünleri ABD'de satılamayacak. Bu yeni kararla birlikte, Juul sadece tütün, nane veya mentol aromalı ürünleri satışa sunabilecek. 

Juul CEO'su K.C. Crosthwaite yaptığı açıklamada toplumun güvenini kazanarak sigara içen yetişkinlere alternatif sunarken, reşit olmayan kullanımlarla mücadele etmek için düzenleyiciler, politika yapıcılar ve paydaşlarla işbirliği içinde çalışacaklarını dile getirdi.  

Bu arada Juul, San Francisco yetkililerin aldığı kararı hükümsüz kılabilecek C Yasa Tasarısını geçen ay itibariyle desteklemeyi durdu. Aynı şekilde şirket, FDA odağındaki lobicilik çalışmalarını da sonlandırdı. 

Bunun yanı sıra şirket, reşit olmayan kişilerin ürünleri kullanmasının önüne geçmek için daha katı önemler alacağını da belirtiyor. Zira hafta başında çocuğunu kaybeden bir anne Juul'a dava açtı. Juul'a karşı açılan birçok davanın da devam ettiğini hatırlatım. 

Yine de şirketin bu aromaları satmaktan tamamen vazgeçtiğini söylemek mümkün değil. Juul, aromalı ürünlerin kullanımını destekleyen bilimsel kanıtlar toplamaya devam edeceğini ifade ediyor.Juul'un aromalı ürünlerin satışını ABD dışında devam ettireceğini belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.