Airbnb, son iki çeyrekte iki kat zarar etti

2020'de halka arz planları olan Airbnb'nin bu zararı, "Yeni bir WeWork vakası mı?" sorusunu akıllara getiriyor.
Airbnb, son iki çeyrekte iki kat zarar etti

The Information'ın haberine göre Airbnb, ilk çeyrekteki yıllık kayıplarını son iki çeyrekte ikiye katladı. Şirketin ilk çeyrekte satış ve pazarlamaya 367 milyon dolar harcadığı bildirildi, bunun da bir yıl önceki döneme göre yüzde 58 daha fazla olduğunu hatırlatalım.

Airbnb'nin 2020'deki halka açılma planının, şirketin yılın başında harcamaları artırması nedeniyle yeni engellerle karşılaşabileceği belirtiliyor. Paylaşılan bilgilere göre, şirketin ilk çeyreğindeki zararları pazarlama ve satışa daha fazla harcadığı için iki katına çıktı. Airbnb, satış ve pazarlama harcamalarını ilk çeyrekte 367 milyon dolara yükseltti. Toplam harcamaların ilk çeyrekte yüzde 47 arttığı açıklandı.

Airbnb'nin özel statüsü, yatırımcıların dışında şirketin üç ayda bir ne kadar kazandığını veya kaybettiğini tam olarak bilmemizi engelliyor. Ancak yeni yayınlanan bilgiler, şirketin kamu yatırımcılarına hitap etmesi için yeterli kazanç sağlayıp sağlamadığına dair soruları da ortaya çıkarabilir gibi duruyor. Airbnb, artan harcamaları onaylamayı reddetti ve The Information'a sadece 2019'un kullanıcıları desteklemek için büyük bir yatırım yılı olduğunu söyledi.

Aslında bu durum biraz kafaları karıştırıyor diyebiliriz. Hatırlayacaksınız, WeWork de halka arzı yaklaşırken ciddi kayıplar yaşamış ve bunun sonucunda zincirleme olarak birçok sıkıntıyla karşılaşmıştı. Son olarak halka arzdan vazgeçen WeWork, şimdi ise ciddi anlamda paçayı kurtarma peşinde diyebiliriz. Airbnb'nin yaşadığı sıkıntı da buna doğru evriliyor gibi görünüyor, ancak henüz doğru bir tahmin yapabilmek için çok erken. Anlaşılan tahminler için dördüncü çeyreğin sonunu beklememiz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.