Fransız mobil oyun geliştiricisi Madbox, 16,5 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli mobil oyun geliştiricisi Madbox, Alven'in liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 16,5 milyon dolar yatırım aldı.
Fransız mobil oyun geliştiricisi Madbox, 16,5 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli mobil oyun geliştiricisi Madbox, Alven'in liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 16,5 milyon dolar yatırım aldı. Madbox, oyun tasarımından yayıncılığa ve kullanıcı kazanımına kadar her şeyi tek başına gerçekleştiriyor. 

Madbox'ın oyun sektöründe oldukça genç bir oyuncu olduğunu belirtelim. Şirket, Temmuz 2018'de Paris merkezli iki küçük oyun stüdyosunun birleşmesinin bir sonucu olarak kuruldu. Madbox, birkaç ay sonra ilk oyunu Dash Valley'yi piyasaya sürdü ve oyun, ABD'de App Store’daki en iyi 50 oyun arasına girdi. Şirketin o günden bugüne birçok farklı oyunu piyasaya sürdüğünün altını çizelim. Madbox'ın StickMan Hook, Sausage Flip ve Idle Ball Race adlı üç oyunu ABD'de en iyi 10 oyun arasına girdi. Tüm bunların akabinde Madbox'ın ürettiği oyunların 100 milyondan fazla indirmeye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Jean-Nicolas Vernin, Madbox'taki temel yöntem her şeyi içselleştirmeleri olduğunu ve mümkün olduğunca çok şeyi otomatikleştirmeye çalıştırdıklarını söylüyor. Varlıkları bir oyundan diğerine yeniden kullanmanın yanı sıra Madbox, aynı zamanda kullanıcı kazanımı ve pazarlaması söz konusu olduğunda da aynı yöntemi uygulamaya çalışıyor. Vernin, genel olarak şirkette veri odaklı bir kültürün hakim olduğunu belirtiyor. 

Madbox büyüme konusunda da dikkatli bir yaklaşıma sahip. Şirket işe alımlar konusunda acele davranmıyor ve bir yılda onlarca oyun yayınlamıyor. 30 ila 40 çalışanı ve çoğunlukla reklamlara dayanan bir iş modeli ile şirket şu anda karlı durumda diyebiliriz. Girişimin Paris'ten sonra Barselona'da ikinci ofisini açmaya hazırlandığını da hatırlatmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.